Átólzéig Az alacsony tejzsír növeli az elhízás esélyét? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-10-30 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,247 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Az alacsony tejzsír növeli az elhízás esélyét? A teljes tejből készült tejtermékek egészségesebbek, mint a csökkentett zsírtartalmú termékek – állítja a Harvard Egyetem elismert kutatója. Walter Willett, a Harvard School of Public Health (HSPH) táplálkozási szakértője szerint az 1950-es, és 60-as évekből származik az a vélekedés, amely szerint összefüggés van a telített zsírok, köztük a tejzsír, bevitele és a magas koleszterinszint, illetve a különböző szívbetegségek kockázata között. A legújabb eredmények azonban más összefüggésre világítanak rá: az alacsony zsírtartalmú élelmiszerek fogyasztása nem feltétlenül vezet fogyáshoz. Ennek oka, hogy a telített zsírsavak csökkentését általában megnövelt cukor vagy szénhidrát mennyiséggel ellensúlyozzák, ami nem támogatja a fogyást. A professzor szerint a magas zsírtartalmú tejtermékek az alacsony zsírtartalmú termékekkel szemben a jóllakottság érzésével ajándékoznak meg bennünket. Másrészt a telített zsírsavak optimálisan hatnak az emésztési és anyagcsere folyamatokra, raktározásra, megfelelően szabályozva ezzel a testsúlyt. Az alacsony tejzsír paradoxon lényege, hogy azok között, akik csökkentett tejzsírtartalmú tejtermékeket fogyasztanak, többen szenvednek túlsúlytól, mint azok között, akik a teljes zsírtartalmú tejféléket választják. Hasonló eredményre jutott másik két tanulmány is. A Journal of Primary Health Care-ben megjelent, 1782 főt vizsgáló svéd tanulmány a teljes tejtermékek és a has körüli elhízás csupán alacsony mértékű összefüggését támasztották alá. Hasonló eredményre jutott egy másik vizsgálat is, amelyet a European Journal of Nutrition publikált, és szintén az alacsony zsírtartalom tömegnövelő hatásait hangsúlyozta. Forrás:https://tudatosvasarlo.hu/
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Malajziai világdöntőbe jutottak a magyar szakácsok és cukrászok a prágai selejtezőből A 2017. október 6. és 8. között Prágában megrendezésre kerülő WACS Global Chef Challege …
A DNS-alapú diéta csak egy újabb hóbort Mindig újabb és újabb diéták hódítanak szerte a világon. A legújabb kutatások azonban úgy …