Főoldal Hírek Csőposta Akár 300 ezer forinttal is támogathatják a nyelvtanulást

Akár 300 ezer forinttal is támogathatják a nyelvtanulást

2 perc átlagos olvasási idő
0
268
 ehaccp_topbanner3.jpg

Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag támogatott nyelvi képzések – mondta Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 

A képzésben egyénileg, csoportosan és távoktatási formában is részt lehet venni. Az állam személyenként akár 300 ezer forinttal is támogathatja a nyelvtanulást – ismertette a helyettes államtitkár.

 

Az újabb programban angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelven lehet megszerezni a diplomához szükséges vizsgát. A nyelvtanfolyamok 2019 végéig tartanak és 2020 első felében kell igazolni a nyelvvizsga teljesítését. Akinek nem sikerül, annak vissza kell fizetnie a támogatást – tette hozzá.

 

Alapszakon egy középfokú nyelvvizsga kötelező a diploma megszerzéséhez.

 

Több mint 90 ezren lehetnek, akiknek záróvizsgája van, de nyelvvizsga hiányában nem kaphatnak diplomát – ismertette. Az első diplomamentő programban 2013-2016 között mintegy 10 ezren vettek részt, közülük több mint 6 ezren eredményesen – mondta Horváth Zita.
OPH/MTI Kép: hallgatoimozgalom.hu
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Tovább emelkednek a turisztikai bevételek

A tavalyi történelmi rekordév után 2019 elején is folytatódott a vendégek számának növeked…