Főoldal Hírek Kultúra A szerelemé lesz a főszerep idén az irodalom éjszakáján

A szerelemé lesz a főszerep idén az irodalom éjszakáján

3 perc átlagos olvasási idő
0
968
 ehaccp_topbanner3.jpg

Harmadik alkalommal kerül sor az Irodalom éjszakája című rendhagyó kulturális rendezvényre március 21-én szerdán a belvárosban. Az esemény keretében este 7-től 11-ig 21 országból mutatnak be írókat és könyveket, 21 terézvárosi helyszínen.

 

Az irodalom éjszakája címet viselő happening formabontó stílusban hozza közelebb az érdeklődőkhöz a világirodalmat. A nyilvános felolvasások sorozatára egy este folyamán kerül sor, különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken. Az irodalmi sétának 21 állomása van, melyek között találhatunk romkocsmát, bútorboltot, kutatóközpontot, vagy templomot, de ellátogathatunk a Lengyel Intézetbe vagy a Prezi otthonába is.

 

A részt vevő országok Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Izrael, Japán, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország.

 

Az este hétkor kezdődő felolvasásokon a részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel. Minden helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, a felolvasások pedig fél óránként ismétlődnek. Az utolsó kör 22:30-kor kezdődik.

 

A rendhagyó projekt az EUNIC Hungary, az európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek hálózata kezdeményezésére jött létre, Budapest Fővárossal együttműködésben, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes védnöksége alatt. A rendezvény fő partnere 2018-ban a Radnóti Miklós Színház.

 

Az előadóművészekről és szerzőkről, a pontos helyszínekről a rendezvény honlapján tájékozódhatnak.

 

irodalomejszakaja.hu/OPH Kép: irodalomejszakaja.hu
  • Ma van a Múzeumok éjszakája

    Szombaton van a Múzeumok éjszakája, amelyen országszerte 400 intézmény csaknem kétezer pro…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…