Ajánló Üléseztek a felszolgálók Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-12-05 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,615 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Üléseztek a pincérek Egy régóta tervezett összejövetel valósult a mai napon meg, ugyanis a pincérképzés nagyjai gyűltek össze az egész országból. Jöttek a kiváló szakoktatók Szolnokról, Kecskemétről, Gyöngyösről, Szegedről, Bajáról, Nyíregyházáról, Sopronból, Budapestről, Zsámbékról, Gödöllőről, Vácról. Képünkön (balról-jobbra):Balogh István Ferenc, Tóth Gábor, Stroh Péter Az „egységes gyakorlati képzés” címmel megtartott szakmai vitanap célja volt, hogy a szakmát (pincér, felszolgáló) egy kicsi próbálják meg „egységesíteni”. Ugyanis számos olyan kérdés merül fel, amit a szakoktatók, tanárok és a szakmánkban dolgozó pincérek, felszolgálók egészen másként tanítottak, oktattak és használtak a napi életben, mint ami a tan- és szakkönyvekben le van írva. Még akkor is, ha a könyvekben sem egységesen és egyformán jelennek meg ezeknek a leírásai. Így eltérően tanították a pincér szakmát. Eddig…! A megjelenteket Tóth Gábor (VSZOE) köszöntötte, és ismertette a gyűlés célját. Majd Balogh István Ferenc úr kapott szót, aki beszélt a felszolgálóképzés helyzetéről, amit Zsolnay Gábor úr (VSZOE) egészített ki a szakoktatás problémáinak ismertetésével. Valamint felhívták a figyelmet, a szakma ellen folyó, folyamatos ellen lobbira. Voleszák Zoltán úr (Schnitta egyesület) szájából elhangzott, hogy egységesített szabályok nélkül a szakma jövője kerülhet veszélybe! Stroh Péter (VSZOE) elmondása szerint rengeteg olyan kérdés merült, illetve merül fel, amit mindenképpen meg kell vitatni, és amennyiben szükséges egységesítve változtatni azokon. Asztalos István (NEK) beszélt a Nemzeti Egység Klaszter működéséről, céljairól, valamint elmondta, hogy a felszolgáló munkacsoport vezetését Balogh István Ferenc vállalta magára. Képünkön: Tóth Gábor Ezek után már a szakmai munka került előtérbe, és számtalan kérdést vitattak meg a megjelentek, olyanokat, mint: a pezsgő kikeveréséhez adunk-e kanalat, vagy kostóltatjuk a pezsgőt, vagy töltünk- e a pezsgőnél a dugópohárba, vagy nem, miért szedjük le a só- és borsszórót a desszert előtt, miért szedjük le a szalvétát a desszert után, a kávé után miért nem törölheti meg a száját a vendég, kínálunk kenyeret az étkezés megkezdése előtt (pl. ha erőlevessel kezd a vendég, miért adunk citromszeletet az ásványvízhez egy étteremben (esetleg bort fogyaszt a vendég ásványvízzel)…stb. A gyűlés résztvevőjeként jó volt érezni, hogy a szakmai pro és kontra vita, igazán építő is lehet. Ezt azért volt számomra végig figyelni, mert a Nemzeti Egység Klaszter filozófiája éppen erre épül. Folytatjuk…
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Az interneten árusítják az utolsó boszniai McDonald’s-hamburgert Belgrád/Szarajevó, 2023. január 4., szerda (MTI) – Kétezer konvertibilis márkáért, azaz több mint 40 …
KSH: júniusban 12 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma Júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 15,6, a belföldi vendégeké …