Főoldal Hírek Átólzéig Kiemelt szerepet kap a digitalizáció a 2019-es uniós költségvetésben

Kiemelt szerepet kap a digitalizáció a 2019-es uniós költségvetésben

4 perc átlagos olvasási idő
0
889
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Európai Parlament a 2020 utáni pénzügyi keretekről szóló állásfoglalása mellett a héten szavazott a 2019-es uniós költségvetés parlamenti prioritásairól is. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője sajtóközleményében kiemelte: a Magyarországnak fontos területek kellő hangsúllyal jelennek meg az EP iránymutatásaiban, a közös agrárpolitika, valamint a regionális fejlesztési politika mellett a digitalizáció is kiemelt szerepet kap.

 

Deutsch Tamás módosító indítványának köszönhetően a parlamenti állásfoglalás felhívja a figyelmet arra, hogy az európai integráció egyik alapköve a közös agrárpolitika, amely biztonságos és kiváló minőségű élelmiszer-ellátást biztosít az európai polgárok számára. Emellett garantálja az egységes mezőgazdasági piac jó működését és a vidéki régiók hosszú időre szóló fenntarthatóságát. Az EP emlékeztet arra, hogy a közös agrárpolitika hozzájárul az EU mezőgazdaságának nyereségességéhez és stabilitásához.

 

Deutsch Tamás kiemelte: sikerült elérni, hogy a külső határok védelmének fontosságát az Európai Parlament állásfoglalása is elismerje. A 2019-es uniós költségvetésben ez is prioritásként kell, hogy szerepeljen.

 

Az EP jelentése kiemelten kezeli a digitalizációt is. A Parlament felhívja a figyelmet a technológiai átalakulásból származó gazdasági növekedés lehetőségére, és szorgalmazza, hogy az uniós költségvetésben megfelelő szerepet kapjon az európai ipar digitalizációjának támogatása, valamint a digitális készségek és vállalkozások fejlesztése.

Az Európai Bizottság 2019. évi költségvetés tervezetét az Európai Parlament és a Tanács iránymutatásainak elfogadását követően várhatóan 2018 májusában terjeszti elő. A Bizottságnak a költségvetési tervezet megalkotásakor figyelembe kell vennie a költségvetési hatóság két intézménye által elfogadott prioritásokat.

 

 

OPH Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…