Főoldal Hírek Csőposta Búcsúztasd el a telet fűszeres koktélcsodákkal!

Búcsúztasd el a telet fűszeres koktélcsodákkal!

9 perc átlagos olvasási idő
0
1,190
 ehaccp_topbanner3.jpg

Búcsúztasd el a telet fűszeres koktélcsodákkal!

 

Kreatív koktéltippek jégbe zárt fűszerekkel

Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat, elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat, és csempészünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből. Böröcz Péter, az ötcsillagos Spirit Hotel mixere különleges receptekkel és kreatív koktéltippekkel járul hozzá, hogy a csípős esték hangulatát extravagáns koktélkreációkkal forrósíthassuk fel.

A forralt bor szezonja már lecsengett, az esernyős koktélokéra pedig még egy darabig várni kell, de egy kis kreativitással könnyen megalkothatjuk az aktuális évszakhoz illő italkülönlegességeinket, amelyeket hosszú ideig emlegetnek majd vendégeink. Böröcz Péter, a Spirit Hotel mixere különleges tippekkel vezet be minket a fűszeres és gyógynövényes koktélok világába. Vegyük fel őket az itallapra, és kápráztassuk el barátainkat szokatlan íz- és játékos formavilággal!

1. Fagyasszuk jégkockába a fűszereket! 

A jégbe zárt friss fűszernövény nem csak exkluzív látványt kölcsönöz az italnak, de az ízek is lassabban bomlanak ki, ahogyan olvad a jégkocka, így a koktél percről percre új karaktert kap. A kapor, rozmaring, kamilla vagy bazsalikom bravúros kiegészítője lehet a koktélos pohárnak. A bazsalikomos jégkockával szervírozott vodka-szóda garantáltan kitörli a fejekből a fűszermentes verzió emlékét is.

A citrusos-bodzás Gin Fizz valódi téli ízbombává alakul, ha megfűszerezzük egy kis kaporral. A kapor magas antioxidáns és C-vitamin tartalmával támogatja immunrendszerünket a hideg időben, és karakteres ízével visz egy kis csavart a jól ismert citrusos koktélok világába. Az összetevőket keverőpohárban hosszan keverjük, majd egy kisebb borospohárba szűrjük. Az italt kapros jégkockával szervírozzuk.

 

{A Spirit Hotel mixerének kapros koktélvariációja:

Bodzás Gin Fizz kapros jégkockával

Hozzávalók

4 cl Hendrick’s gin

2,5 cl friss limelé

1,5 cl bodza szörp

2 cl uborkalé (friss uborkát megtörünk, levét leszűrjük egy tálkába)

Csipetnyi só

2 ág kapor

 

2. Készítsünk fagyos szörpnyalókát az egyik hozzávalóból!

Ha a koktél receptjében szerepel szörp vagy szirup, mókás újragondolása lehet kedvenc italunknak, ha ezt a komponenst nyalóka formájában helyezzük a pohárba. A jégkockatartóba víz helyett töltsünk szirupot vagy szörpöt kevés vízzel elkeverve, állítsunk bele pálcikákat, és fagyasszuk le!

Az összetevőket a szörp kivételével keverőpohárban hosszan keverjük, majd egy közepes méretű pohárban, bodza szörpös nyalókával szervírozzuk. A fagyos nyalóka játékos külsőt kölcsönöz az italnak, a kamillás koktélba pedig folyamatosan olvad bele a mennyeien édes adalék. A kamillatea nem csupán kellemes alapízt szolgáltat a koktélunknak, de a náthából is segíthet kilábalni.

 

A Spirit Hotel mixerének szörpnyalókás koktélvariációja:

Kamillás Gin Fizz bodza szörpnyalókával

Hozzávalók

4 cl Saffron gin

2 cl friss limelé

2 cl bodza szörp

2 ág citromfű

5 cl Dilmah kamillatea

 

3. Játsszunk a formákkal!

Ha már kísérletezünk az ízekkel, legyen a szervírozás is formabontó! Ha tea alapú koktélt készítünk, keverjünk ki nagyobb mennyiséget, és szolgáljuk fel egy helyes teáskannában, átlátszó füles bögrében, csészében vagy kisebb méretű dunsztosüvegben!

 

A Spirit Hotel mixerének tea alapú koktélvariációja:

Ötórai Earl Grey Gin Fizz rozmaringgal

Hozzávalók

4 cl G’Vine Florasion gin

2 cl friss limelé

2 cl levendula szirup

1 ág rozmaring

10 cl Dilmah Earl Grey tea

 

Az összetevőket keverőpohárban hosszan keverjük, majd teáskannából, közepes méretű csészében, bögrében vagy kisebb dunsztosüvegben szervírozzuk. A teáskannából felszolgált italkülönlegességet még sokáig fogják emlegetni vendégeink, különösen, ha díszítésnek egy szál levendulát vagy rozmaringágat helyezünk el poharaikban, amely természetes gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatásának köszönhetően akár a fogfájásukat is elmulaszthatja. Ne felejtsünk el jeget kínálni az ital mellé!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…