Ajánló A pályamunkák értékelésével folytatódik az „OKÉS” Közétkeztetési szakácsverseny Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-03-28 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,752 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Lezárult az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsverseny nevezési időszaka melynek fővédnöke Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. 2018-ban az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, valamint az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében megvalósuló versenyre jelentős túljelentkezés volt tapasztalható. A szervezők olyan, a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban is elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú 3 fogásos menüket vártak, melynek nyersanyagnormája belefért a nettó 350 Ft-os keretbe. Igaz, hogy biotermékek felhasználásával ez az összeg 20%-al növelhető volt. A verseny alapvető célja az ételek modernizálása, az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Innovatív közétkeztetés a fenntarthatóság jegyében”. Az egyesület elnöke, Asztalos István megjegyezte: „Roppant módon örülünk, hogy a versenykiírás realizálásával, ami alatt főként a nyersanyagra fordítható összeg csökkentését értjük, sikerült elérnünk, hogy az eddig elérhetetlennek tűnő kis és közepes nagyságú közétkeztetőket meg tudtuk szólítani. Így a verseny ténylegesen verseny lehet, hiszen a nevezők mindegyikét külön-külön cég delegálja. Ezen felül külön öröm, hogy ténylegesen, a közétkeztetésben elterjeszthető receptúrák születtek.” A verseny a pályaművek kiértékelésével és az első körös zsűrizéssel folytatódik, melynek során eldől, hogy kik jutottak a döntőbe. A június 16-ai döntőbe, mely a Budapesti Gazdasági egyetemen kerül megrendezésre, maximum tizenkét csapat vehet részt. Bővebb információ a versenyről a www.etrendegyesulet.hu/okes weboldalon érhető el.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A munkahelyi stressz kiváltó okai, kezelése A munkahelyi stressz kiváltó okai, kezelése A munkahelyi stressz gyakori jelenség napjainkban, …
Változnak a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokkal kapcsolatos szabályok Változnak a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokkal kapcsolatos szabályok, januártól nem a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjához …