Főoldal Hírek Ajánló A pályamunkák értékelésével folytatódik az „OKÉS” Közétkeztetési szakácsverseny

A pályamunkák értékelésével folytatódik az „OKÉS” Közétkeztetési szakácsverseny

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,745
 ehaccp_topbanner3.jpg

Lezárult az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsverseny nevezési időszaka melynek fővédnöke Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
2018-ban az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, valamint az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében megvalósuló versenyre jelentős túljelentkezés volt tapasztalható.

A szervezők olyan, a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban is elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú 3 fogásos menüket vártak, melynek nyersanyagnormája belefért a nettó 350 Ft-os keretbe. Igaz, hogy biotermékek felhasználásával ez az összeg 20%-al növelhető volt.

A verseny alapvető célja az ételek modernizálása, az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Innovatív közétkeztetés a fenntarthatóság jegyében”.

 

Az egyesület elnöke, Asztalos István megjegyezte:

„Roppant módon örülünk, hogy a versenykiírás realizálásával, ami alatt főként a nyersanyagra fordítható összeg csökkentését értjük, sikerült elérnünk, hogy az eddig elérhetetlennek tűnő kis és közepes nagyságú közétkeztetőket meg tudtuk szólítani. Így a verseny ténylegesen verseny lehet, hiszen a nevezők mindegyikét külön-külön cég delegálja. Ezen felül külön öröm, hogy ténylegesen, a közétkeztetésben elterjeszthető receptúrák születtek.”

 

A verseny a pályaművek kiértékelésével és az első körös zsűrizéssel folytatódik, melynek során eldől, hogy kik jutottak a döntőbe. A június 16-ai döntőbe, mely a Budapesti Gazdasági egyetemen kerül megrendezésre, maximum tizenkét csapat vehet részt.

Bővebb információ a versenyről a www.etrendegyesulet.hu/okes weboldalon érhető el.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…