Átólzéig Húsvéti töltött kalács Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-03-28 1 perc átlagos olvasási idő 0 2,513 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 25 dkg liszt 4 g szárított élesztő 1 tojás + 1 sárgája a kenéshez 0,25 dl olaj 1 tk cukor 1 tk só 25 dkg kötözött pulykasonka, felkockázva 1 ek tejszínes tormakrém A lisztet elkeverjük a szárított élesztővel, a sóval és a cukorral. Hozzáöntünk 1,25 dl langyos vizet, az olajat, és 1 felvert tojást. Tíz percig dagasztjuk, majd lefedve hagyjuk duplájára kelni. Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, a téglalapot képzeletben hosszában három részre osztjuk. A középső részt megkenjük tormakrémmel, és beterítjük felkockázott sonkával. A két szélső részt pizzavágóval vagy késsel kb. 2 centiméterenként ferdén bevagdaljuk. Az így kapott csíkokat felváltva a középső részre hajtjuk. Megkenjük tojássárgával, és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Egészséges választás: így vásároljunk pulykasonkát húsvétra!
Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megnyitott a tesztüzem után Szarvas világszínvonalú luxusétterme Feltenné a várost a gasztrotérképre egy lokálpatrióta testvérpárÚj étlappal, főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, …
Jövőre megnyílik a vállalatok előtt a csoportos társasági adózás Jövőre hazánkban is elérhető lesz a Németországban és Ausztriában oly népszerű adótervezési technika, a …