Főoldal Hírek Csőposta Nincs romantikusabb, mint egy vízparti esküvő!

Nincs romantikusabb, mint egy vízparti esküvő!

10 perc átlagos olvasási idő
0
904
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kellemes csobogó víz, ibolyaszín és virágok mindenütt –néhány újdonság az esküvők világából. Megfigyelhető, hogy a fiatal párok egyre gyakrabban választanak romantikus helyszíneket és dekorációt, fő sláger pedig a vízparti esküvő.

 

Nagyon sok pár vízparton vagy víz mellett szeretné kimondani a boldogító igent, hiszen egy hófehér tengerpart, egy csodásan feldíszített vízparti stég valóban nagyon romantikus helyszín lehet. Kevesen tudják viszont, hogy még a fővárosban is van lehetőség vízparti esküvőre, hiszen a Városliget Café a csónakázó tavon egy különleges esküvői stéget épít, amelyhez a hátteret a Vajdahunyadvára adja. De vajon csak a látvány miatt vonzódunk olyannyira a vízhez?

 

A víz különleges szimbolikával bír! A víz folydogálása, áramlása a végtelenséget jelképezi, így azt tartják, hogy a víz mellett köttetett házasságok hosszú életűek lesznek. A keleti kultúrában mindemellett a víz a gazdagság és bőség jelképe. Állítólag, aki vízparton vagy vízen esküszik, annak a házassága gazdag és bőséges lesz mind érzelmekben, mind anyagi javakban egyaránt. Az ókori mitológia a vizet a termékenység szimbólumaként is tisztelte, így a házaspárok esküvői ceremóniáin mindig komoly szerepe volt a víznek, megelőlegezve ezzel a bőséges gyermekáldást. A mai párok is szívesen esküsznek víz mellett, így például nagyon népszerűek a tengerparti ceremóniák, de ezeknél sokszor a rokonok és a barátok nem lehetnek részesei a boldog pillanatnak. Természetesen Magyarországon sem kell lemondanunk a romantikus vízparti esküvőkről, a Balaton mellett és a fővárosban, a Városligetben a csónakázó tónál is gyakran szerveznek vízparti esküvőket.

 

A legnagyobb amerikai esküvőszervezők és esküvői divatcégek – mint például a Kleinfield vagy a Dream Big – minden évben megjelölik az adott esztendő kedvenc színét. Tavaly a zöld és természetes színekért, a vadvirágos dekorációért rajongtak az ifjú párok, idén viszont az ibolya kék és lilás árnyalatai vezetik majd a népszerűségi listát. A dekorációban, a ruhák színeiben, sőt még a süteményeken is visszaköszönnek a lila és ibolyakék. Természetesen az ibolya színei csodálatosak, de arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy ez a kis virág újra és újra visszatér az esküvő kötelező kellékei közé. Az ibolya virág ugyanis a hűség és a szerénység jelképe, így azok a mennyasszonyok, akik számára fontosak ezek az értékek, ibolyával díszített csokrot kérnek az oltár elé.

 

Egy esküvőn a virágok óriási szerepet töltenek be, nemcsak a dekoráció elengedhetetlen részei, de ebből készülnek a bokréták, koszorúk, csokrok is, amelyek komoly szerephez jutnak az esküvői ceremónia során. Idén azonban a mennyasszonyi ruhákon is kiemelt szerepben jelennek meg. Ennek hátterében minden bizonnyal a klasszikus divattrendek állnak, hiszen a 2018-as divat igazán virágos. Idén nyáron a virágos, színes ruhák, blúzok, pólók, nadrágok nagyon menőnek számítanak. A romantikus lelkű mennyasszonyok pedig minden bizonnyal nagyon örülnek annak, hogy a hófehér ruhájukon is főszerepet kapnak a csodás virágmotívumok, csipkék és minták. Oscar de La Renta például valódi leomló virágfűzéreket álmodott meg legújabb mennyasszonyi ruhakölteményeire.

 

Az étkezési elvárások továbbra is a tradicionális szokásokon alapulnak. Világszerte nagyon fontos egy elegáns és ízletes esküvői vacsora, bár az USA-ban egyre gyakrabban rendelnek 3-as fogatot a vendégeknek, azaz reggelit, ebédet és vacsorát. Szinte minden országban megfigyelhető, hogy az ifjú pár ragaszkodik a nemzetiségi gasztronómiához, azaz a származásuknak megfelelő tradicionális fogásokat részesítik előnyben, esetleg újragondolva a megszokott ízeket. Nincs ez másként Magyarországon sem, a klasszikus esküvői ízek modern köntösben köszönnek vissza az esküvői asztalról.

Hamar Krisztina, Városliget Café  értékesítési igazgatója elmondta:

„A vízparti teraszos esküvők könnyed hangulata egyértelműen visszaköszön a gasztronómiában is. Megfigyelhető a grill parti jellegű kötetlen fogadásformák térnyerése, egyre gyakoribb, hogy a fiatal pár street food vagy finger food típusú étkezést választ a nagy napra. A Városliget Café egyébként az esküvői piac egyik kiemelkedő szereplője, amely mindig újabb és újabb megoldásokat kínál az ifjú pároknak. Ennek jegyében adott otthont február végén a magyar esküvőszervezők szakmai konferenciájának is, ahol az idei évben várható piaci kihívásokról és lehetőségekről is szó esett.”

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…