Átólzéig BOR-RINGLIS – a magyar itallap koronája! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-03-24 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,661 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr BOR-RINGLIS – a magyar itallap koronája! Egy elismert minőségi borszakértő meghúzza a „vörös vonalat” a 46-dik szélességi fokon. Ezen a határon túl a szőlőtermesztést meg kellene tiltani; hiszen ott inkább a burgonya fejlődik és terem sokkal jobban. Így egy kicsit rejtélyes marad, hogy miért büszkék a németek annyira a szőlőjükre illetve boraikra, és várnak el érte tapsot és csodálatot. Freinsheimi púpos zenész-nek (Freinsheimer Musikantenbuckel) és Crövi mesztelen ülep-nek (Cröver Nacktarsch) nevezik kedvesen de komolyan azt a naptól egy kicsit elhanyagolt terméket, mely iszogatás közben torz grimaszt csal az arcunkra, és lényegében egy salátalére emlékeztet. Hacsak nem „nemesítjük” egy kis cukorral vagy glikollal, ami végleg elrontja azt teljesen. Ezzel szemben egy nagyobb ugrással lejjebb, több szélességi fokkal dél felé, olyan területeken mint Görögország, kezdődik az a környék, ahol a szőlőtőkék a nap által kínált sugarakat túl sok édes „energiává” alakítják át. Ez egy olyan élvezeti irány, ami fogyasztás után egy-néhány koponyában robbanást és kínzó fájdalmakat okozhat. A két említett terület között fekszik a gyönyörű Magyarország! Talaja elkényeztet, és ez által a szőlőszemeknek egy széles csokor varázslatos, fűszeres aromát adományoz, kiegészítve ezt egy kiegyensúlyozott mértékű égből kapott édességgel. Ettől a zamattól az ízlelőbimbók szinte táncra perdülnének, csárdást járnának. A területi- és talaj különbségek, és egy a sok generáción át ápolt, szakértői termesztési hagyomány tökéletesítése hoztak létre egy széles spektrumot eme válogatott növényekből. Minden szőlőfajtának megvan a maga saját, különös, kellemes íze, mely borkóstolás közben minden ínyencnek egy élvezettel teli pillanatot ajándékoz. És ez egy Magyar büszkeségéhez hozzá tartozik, részére majdnem nemzeti kötelesség, hogy néha- néha a varázslatos finomságok kertjében sétálgasson, kóstolgasson. Ezek a színes, csábító és egészséges finomságok természetesen szakmailag feljegyezve, katalogizálva vannak. A külföldi turista, aki értékeli a magyar kulturális örökséget és az örömteli életformát, sohasem tudna egy üdítő borkóstolást kihagyni. A borkóstolás önmagában is egy hangulatos esemény. De meglepő módon éppen egy német ember fejlesztett ki egy berendezést, ami a borkóstolásból egy ünnepi, vidám és boldog alkalmat formálhat: ez a BOR-RINGLIS. Egy körhinta-szerű keret vagy állvány, amelyben megjelölt próbapohárkák sorakoznak, idézhet fel nosztalgikus emlékeket a gondtalan gyermekkorból. Öntudatlanul bebújik az érzelmi világba a kínált bortípus karakterének romantikus, virágos leírása is. A stimulánsok varázsa és a zamatos, élvezetes kortyok ellendítik a kóstolót egy kellemes, álmodozó állapotba, ahol az ajkak barátságos szóváltásra nyílnak, miközben „felülünk” a BOR-RINGLISre és repülünk a boldogság szárnyain. Ez egy német ötlet magyar lelke! /Karl Engels/
Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Mixerek és pálinkafőzdék figyelem, elindult a Magyarország itala program A kétnaposra bővülő IV. Magyar Gasztronómia Napja keretében két új versennyel várják a bármixereket, …
Befejeződött a pezsgőgyártás Pécsett (MTI) – Bezárta pécsi pezsgőgyárát és a termelést a Zala megyei Nagyradára tette át …