Főoldal Hírek Színes A Metro megkezdte a Michelin-táblák kiszállítását

A Metro megkezdte a Michelin-táblák kiszállítását

5 perc átlagos olvasási idő
0
204
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szeptember 14-én lehullott a lepel a MICHELIN Guide idei díjazottjainak kilétéről – a MICHELIN névtelen inspektorai által ajánlott vendéglátóhelyek szerepelnek a népszerű gasztronómiai útikönyvben, s az elnyert méltatást igazoló táblácskát is kapnak. Idén nem kell sokat várakozni a plakettekre, mert a METRO a kihirdetés másnapján megkezdte azok kiszállítását az arra érdemesült vendéglátóhelyeknek.

A MICHELIN Guide és a minőségi gasztronómia partnereként hosszú évek óta a METRO Nagykereskedelem gondoskodik a csúcsminőséget igazoló MICHELIN -táblák célba juttatásáról. A feladat ezúttal profi logisztikát kíván, hiszen mint ismert, valóságos díjesőt hozott a MICHELIN Guide idei magyarországi válogatása.

75 étterem, közte 28 budapesti, és 47 vidéki vendéglátóhely szerepel a MICHELIN Guide megfelelő rovataiban. 2 kétcsillagos étterem, 7 egycsillagos étterem, 7 Bib Gourmand étterem, 59 ajánlott étterem, valamint 5 MICHELIN zöld csillagos (fenntartható) étterem lett az idei MICHELIN Gála mérlege.

A METRO Magyarország munkatársai szeptember 15-én szimbolikus helyszínről, a Hősök teréről indulva kézbesítik a táblákat. A MICHELIN -plakettek kiszállítása 14:00 órakor startolt el: a szélrózsa minden irányába tartó METRO-csapatok a lehető legtöbb táblát visznek el a MICHELIN-leleplezés másnapján megérdemelt helyére, s azon vannak, hogy egy héten belül minden tábla a büszke tulajdonosához kerüljön.

„Minden évben jutalomjátékként éljük meg a MICHELIN-plakettek átadását, mert a díjazottak túlnyomó része egyben METRO-partner is, akiknek a törekvéseit, terveit jól ismerjük.” – fejti ki Bősze Ákos HoReCa üzletágfejlesztési vezető. – „Számos minőségi alapanyagot, különlegességet szinte csak tőlünk tud stabilan beszerezni egy-egy színvonalas étterem. A MICHELIN-elismerések odaítélését évről-évre kicsit úgy éljük meg, hogy mi is hozzá tudtunk járulni a magyar gasztronómia hírnevének öregbítéséhez. Külön öröm, hogy a táblák kiszállítása során személyesen gratulálhatunk a díjazottaknak.”

Sajtóközlemény/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…