Főoldal Hírek Színes A magyar paprika a díszvendég az olaszországi chili-fesztiválon

A magyar paprika a díszvendég az olaszországi chili-fesztiválon

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,561
 ehaccp_topbanner3.jpg

A magyar erős paprika és számos más magyar gasztrotermék a főszereplője a közép-olaszországi Rieti városában hatodszorra megrendezett chili-fesztiválnak.    

A díszvendégnek meghívott Magyarország első alkalommal vesz részt a Cuore Piccante (Csípős Szív) nevű nemzetközi erőspaprika fesztiválon – közölte Hagymási Tünde, a római magyar nagykövetség gazdasági attaséja az MTI-vel.
 Az Olaszország földrajzi középpontjaként ismert Rietiben vasárnapig tartó fesztiválon kétszáz féle paprikát állítanak ki száz gasztronómiai standon, amelyek tavaly százötvenezer látogatót vonzottak. 
 A magyar gasztrostandon a paprika-termékek, fűszerpaprika és fűszerkrémek mellett kiváló minőségű paprikás szalámikat mutatnak be, valamint az olasz közönség megismerheti a magyar pálinkát és a magyar hímzést is. Kiemelt az érdeklődés a magyar termékek kóstolása iránt, mivel a magyar standon hagyományos magyar paprikás ételeket, többek között marhagulyást is főznek. A találkozó lehetőséget kínál az olasz és más külföldi üzleti partnerekkel való kapcsolatfelvételre is. 
A több magyarországi termelőt bemutató magyar standot a vecsési Sauer BT. családi vállalkozás valósította meg a  Római Magyar Nagykövetség együttműködésével. 
A Rietiben csak chili-fesztiválként emlegetett erőspaprika bemutatót eredetileg augusztus végén akarták megrendezni, de akkor a pusztító erejű, mintegy háromszáz áldozatot követelő közép-olaszországi földrengés miatt elhalasztották. A fesztivált most a Rietihez közeli Amatricét sújtó földrengés áldozatainak szentelték. A Római Magyar Nagykövetség szeptember 7-én véradást szervezett a földrengés sérültjeinek a római La Sapienza egyetemmel közösen.  

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:(MTI) – pixabay 

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
  • Csípős lesz a hangulat Ópusztaszeren

    Október 15-én minden a paprikáról szól majd pusztaszere…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Három liter folyadékra van szüksége naponta egy felnőttnek

Mintegy három liter folyadékra van szüksége egy átlagos súlyú felnőttnek naponta; a pontos…