Főoldal Hírek Kultúra Folytatódik a HajóHíd Est sorozat a Kossuth Múzeumhajón

Folytatódik a HajóHíd Est sorozat a Kossuth Múzeumhajón

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,530
 ehaccp_topbanner3.jpg

A június 1-jén megrendezésre kerülő negyedik HajóHíd Est témája a budapesti trolibuszközlekedés lesz ‒ olvasható a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum közleményében.

 

Mint írják, a budapesti trolibuszközlekedés kétszer is megindult, először Óbudán 1933-ban, utána pedig Pesten, 1949-ben. Jakab László villamosmérnök, a nagysikerű Szerbusz trolibusz című könyv szerzője olyan műhelytitkokat is elmesél az áramszedős buszokról, ami biztosan meglepetést okoz az érdeklődők számára.

 

Takács Nóra Diána, az Örkény Színház színművésze, nemcsak korabeli újságcikkekből, és szolgálati utasításokból idéz, de elmond néhány trolis verset is.

 

A HajóHíd sorozatról

A HajóHíd rendezvénysorozat a Közlekedési Múzeum márciusban indult beszélgetős estje a Kossuth Múzeumhajón. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött alkalmakon, többek között olyan témákat érintenek, mint a budapesti metróépítést a Rákosi-korszakban, a zugligeti villamosközlekedés színes múltja, szocreál vasúti állomások, vagy az Utasellátó története.

 

A havi rendszerességgel jelentkező program házigazdája és a beszélgetések moderátora Legát Tibor újságíró, a népszerű Közlekedik… könyvek szerzője.

 

OPH/Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…