Főoldal Hírek Ajánló A burgonya 50 arca – Aviko burgonya kóstoló

A burgonya 50 arca – Aviko burgonya kóstoló

13 perc átlagos olvasási idő
0
1,873
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Étrend – Magyar konyhafőnök Egyesülete június havi workshopjának a Kaltenberg kantin adott otthont.

 

Asztalos István elnök köszöntötte a jelenlévő vendégeket, Orosz Tamás urat, aki a Nestlé Magyarország, Horváth Tibor urat, aki az Aviko Magyarország képviseletében volt jelen.  Majd rátért az elmúlt egy hónap eseményeinek értékelésére, a megbeszélések eredményeinek ismertetésére. Örömmel jelentette be a tagság részére, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által 2011 óta megrendezett OKÉS Közétkeztetési szakácsversenyt a jövő évben újra megrendezik, azonban szeretnék elérni, hogy a megújulással a köztudatból ki tudják törölni azt a beidegződést, véleményt, mely szerint a verseny, az elmúlt években a nagy közétkeztetési cégek házi versenyévé vált. Mindenképpen a verseny szakmaiságát és építő jellegét kívánják erősíteni.

 

A versenyt egy újabb kategóriával fogják bővíteni, amiről az elnök csak keveset árult el, de kérte a tagságot, hogy jelezzék a szervezőbizottságba való részvételi szándékukat. Erre húsznál is többen jelentkeztek, nem kisebb nevek, mint Nemeskövi Dénes, vagy Várhelyi Miklós, de épp úgy csatlakoztak fiatalabb séfek, többek között Petrovszki Norbert, és Kelemen Helmut is.

 

 

Asztalos István ismertette, hogy az elmúlt egy hónapban milyen szerteágazóan és mennyi céggel, hatósággal, politikai szereplővel és társszervezettel vették fel a kapcsolatot, és tárgyaltak sikeresen.

 

Ezek után Orosz Tamás a Nestlé Magyarország képviseletében, az elnök kérésére felszólalt, elmondta milyen fontos részükre, hogy van egy szakmai grémium, akikre a jövőben számítani tudnak, éppen ezért a Séfklub is számíthat a hosszú távú együttműködésükre.

 

Ezek után szünet, majd Szabó Károly következett, aki az Aviko képviseletében üdvözölte a jelen lévőket. Majd bemutatta Princz Viktóriát, aki a Myrtis Creative kft.-től volt jelen. Ő beszámolt az Avikoval történt együttműködésükről, valamint bemutatta a velük közös Konyhanyelven nevű blogot. https://konyhanyelven.hu

 

 

Ezután Bogó Attila vette át a szót a Start Assistance kft. képviseletében, akik azt a Fusion fritőz olajakat forgalmazzák, amiben a most elfogyasztott ételek is készültek. Az olajokról megtudtuk, hogy milyen rövid idő alatt térül meg, mivel jobban tűri az igénybevételt. Bogó Attila elmondta, hogy a kezdőcsomag megvásárlása után kérésre személyesen és naponta kijár az egységbe és dokumentálja <mérőműszere segítségével> a használatba lévő olaj jó állapotát, bizonyítva ezzel annak valós működését.  A prezentációja sikeres volt, hiszen már volt, aki a helyszínen vásárolt az olajból.

 

Őt Blendea Károly követte, aki a Helit Kft. képviseletében mutatta be néhány szóban cégüket. Elmondta, hogy a burgonyakóstolóhoz Heinz szószokat ajánlottak fel, melyek el is nyerték a jelen lévők tetszését.

 

Ezután ismét Szabó Károly ragadta magához a szót, néhány szóban bemutatta az Aviko céget és annak termékeit. Beszélt filozófiájukról, múltjukról, majd a kóstoló közben tételesen is elemezte a burgonyakészítményeket. Ismertette, hogy mennyi fajta vágási vastagság, és forma létezik. Örömmel láttuk, hogy burgonyatermékből már nem csak a hasábburgonya létezik, hiszen például a sütésre kész burgonya gratin abszolút sikert élvezett a jelenlévők körében. De a hűtött burgonyatermékekre is nagy volt az érdeklődés.

 

Az ételeket Szabó Károly (Aviko), Blendea Károly (Helit), valamint Kovács Sándor a Kaltenberg étterem séfje készítették. A helyszínt is a Kaltenberg étterem biztosította, nekik ezt ezúton is köszönjük.

 

A mai workshop, ismét nagyon jó hangulatban telt, amit tovább fokozott, hogy ismét jónéhány új belépővel bővült a Séfklub.

 

A Chef workshop következő állomása a Ürömön, az Öreg Sváb étteremben lesz július 03-án, délután 15:30-as kezdettel. Témáját tekintve pedig: „A klasszikus BBQ titkai” Horváth Zsolt a KicsiZsó és a BodrogSmoker tulajdonosának prezentálásában. Erről IDE KATTINTVA lehet informálódni! 

További képek IDE KATTINTVA elérhetők!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…