Főoldal Hírek Csőposta Megdöbbent a Turisztikai Ügynökség vezetője

Megdöbbent a Turisztikai Ügynökség vezetője

2 perc átlagos olvasási idő
0
959
 ehaccp_topbanner3.jpg

Döbbenetesnek nevezte a turizmus márciusi növekedését Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy mind a belföldi, mind a külföldi vendégéjszakák számát tekintve kétszámjegyű volt a növekedés.

Az ország minden régiójában és minden szállástípusban nőtt a vendégforgalom, ezen belül is a magyarok belföldi aktivitása jelentős – mondta Guller Zoltán.

 

veol.hu

 

A MTÜ vezérigazgatója fontosnak nevezte az egyik legjelentősebb küldőpiac, Németország teljesítményét, amely az első három hónapban kétszámjegyű bővülést mutatott.

 

OPH

 

Budapesten tovább folytatódott a belföldi vendégéjszakák jelentős növekedése, ami már februárban is tapasztalható volt – mondta, és hozzátette: a Balatonon több mint 20 százalékkal több volt a vendég, ami azt mutatja, hogy csökken a szezonalitás.

 

OPH

 

Guller Zoltán kiemelte a spanyol vendégek számának 60 százalék feletti emelkedését is, ami kiemelkedik a hagyományos küldő országok közül.

 

OPH

 

Az idei évben a turizmus ismét kétszámjegyű növekedést fog mutatni, “ez a növekedés nem fog megállni” – fogalmazott a vezérigazgató.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…