Főoldal Hírek Színes A Bocuse Intézet és a Budapesti Gazdasági Egyetem partneri kapcsolatba kerül?

A Bocuse Intézet és a Budapesti Gazdasági Egyetem partneri kapcsolatba kerül?

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,281
 ehaccp_topbanner3.jpg

Dr. Sándor Dénes látogatása a lyoni Bocuse Intézetben

A Bocuse d’Or versenyt követő napon 2017.01.26-án egy kedves meghívásnak eleget téve Dr. Sándor Dénes a Vendéglátás Intézeti Tanszék vezető helyettese meglátogatta a Bocuse Intézetet Lyonban, melyet először 2003-ban tett meg. Azóta az intézmény dinamikusan fejlődött, több új épületet avattak, számos képzést fejlesztettek és nemzetközi kapcsolatuk is jelentősen bővült.

Látogatásának célja az volt, hogy megállapodjanak azokról a feltételekről, melyek lehetővé tennék, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem partneri kapcsolatba kerüljön a világhírű és nagy presztizsű intézménnyel. A találkozás során a Bocuse Intézet vezetői örömüket fejezték ki annak kapcsán, hogy potenciális szövetségeseik között üdvözölhetik a BGE-t. A partnerré válás hivatalos menetét is hamarosan megküldik.

A partneri kapcsolat többek között hallgatói és oktatói cserét is lehetővé tesz majd, illetve a Bocuse Institute logójának használatát a BGE weblapján, valamint a logó használatát például a későbbi képzéseink reklámozására. 
Nem kérdés, hogy a BGE számára az együttműködés támogatása és létrehozása komoly színvonalbeli és piaci előnyökkel járna.

A Bocuse Intézet szakmai rangját jól jellemzi, hogy összesen kb. 20 Michelin csillaggal rendelkező séf – egyénenként 1, 2, vagy 3 csillagos – oktat az intézményben. Tankonyháik számát nem is tudják pontosan, mert állandóan nyílik egy új, de számuk 15-20 között van.

 

Forrás: BGE-KVIK-Vendéglátás Tanszék

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …