Színes Zöldség- és gyümölcsfeldolgozást oktat a NAK Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-10-05 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,033 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt” című ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben is meghirdeti a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás tematikájú rendezvényét. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idén bővített tematikával elindított „Tanuljunk együtt!” programsorozat részeként ősszel folytatja a tavasszal megkezdett zöldség- és gyümölcsfeldolgozásra fókuszáló rendezvényét. A programokat 2018. október 26-án és 27-én tartják Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán. A rendezvény célja az elméleti és gyakorlati tudás átadása, melynek során az első napon bemutatják a vonatkozó jogszabályokat, előírásokat, élelmiszerbiztonsági és -higiéniai követelményeket. A résztvevők megismerhetik az alapanyagokra vonatkozó előírásokat, a zöldség- és gyümölcstartósítás alapjait, a használható adalékanyagokat, esetleges kiváltásuk lehetőségét. A jelentkezők megtanulják a feldolgozást követő címkézési előírásokat, és megismerkedhetnek a legújabb innovációs eljárásokkal, trendekkel, fejlesztési javaslatokkal. A második napon bontott csoportokban zajlanak a gyümölcs- és zöldségfeldolgozók gyakorlati programjai. A gyümölcsfeldolgozás során a lekvár- és befőttfélék, gyümölcslevek, szörpök és aszalt termékkategóriák, a zöldségfeldolgozás témakörében főként a savanyítás, zöldséglevek, zöldségcsipszek kerülnek bemutatásra. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várják az érdeklődőket. A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás és az egyéb felmerülő költségek (a szállás, a programban foglalt ellátáson kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link a kamara portálján érhető el. A programon összesen 20 fő részvétele biztosított, 10 fő zöldségfeldolgozó és 10 fő gyümölcsfeldolgozó csoportbontásban, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az érdeklődőkkel a kamara munkatársai felveszik a kapcsolatot. NAK/OPH
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Decanter World Wine Awards – Számos érmet hoztak el a magyar borok Eredményesen szerepeltek a magyar, elsősorban a tokaji borászatok a világ egyik legrangosabb borversenye, a …
Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt Az ünnepek közeledte – habár …