Főoldal Hírek Színes Zöldség- és gyümölcsfeldolgozást oktat a NAK

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozást oktat a NAK

4 perc átlagos olvasási idő
0
999
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt” című ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben is meghirdeti a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás tematikájú rendezvényét.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idén bővített tematikával elindított „Tanuljunk együtt!” programsorozat részeként ősszel folytatja a tavasszal megkezdett zöldség- és gyümölcsfeldolgozásra fókuszáló rendezvényét. A programokat 2018. október 26-án és 27-én tartják Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán.

 

A rendezvény célja az elméleti és gyakorlati tudás átadása, melynek során az első napon bemutatják a vonatkozó jogszabályokat, előírásokat, élelmiszerbiztonsági és -higiéniai követelményeket. A résztvevők megismerhetik az alapanyagokra vonatkozó előírásokat, a zöldség- és gyümölcstartósítás alapjait, a használható adalékanyagokat, esetleges kiváltásuk lehetőségét. A jelentkezők megtanulják a feldolgozást követő címkézési előírásokat, és megismerkedhetnek a legújabb innovációs eljárásokkal, trendekkel, fejlesztési javaslatokkal. A második napon bontott csoportokban zajlanak a gyümölcs- és zöldségfeldolgozók gyakorlati programjai. A gyümölcsfeldolgozás során a lekvár- és befőttfélék, gyümölcslevek, szörpök és aszalt termékkategóriák, a zöldségfeldolgozás témakörében főként a savanyítás, zöldséglevek, zöldségcsipszek kerülnek bemutatásra. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várják az érdeklődőket.

 

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az utazás és az egyéb felmerülő költségek (a szállás, a programban foglalt ellátáson kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link a kamara portálján érhető el.

 

A programon összesen 20 fő részvétele biztosított, 10 fő zöldségfeldolgozó és 10 fő gyümölcsfeldolgozó csoportbontásban, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az érdeklődőkkel a kamara munkatársai felveszik a kapcsolatot.

 

 

NAK/OPH 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

Zágráb/Ljubljana, 2024. június 18., kedd (MTI) – Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfj…