Főoldal Hírek Színes Zöldség- és gyümölcsfeldolgozást oktat a NAK

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozást oktat a NAK

4 perc átlagos olvasási idő
0
354
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt” című ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben is meghirdeti a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás tematikájú rendezvényét.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idén bővített tematikával elindított „Tanuljunk együtt!” programsorozat részeként ősszel folytatja a tavasszal megkezdett zöldség- és gyümölcsfeldolgozásra fókuszáló rendezvényét. A programokat 2018. október 26-án és 27-én tartják Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán.

 

A rendezvény célja az elméleti és gyakorlati tudás átadása, melynek során az első napon bemutatják a vonatkozó jogszabályokat, előírásokat, élelmiszerbiztonsági és -higiéniai követelményeket. A résztvevők megismerhetik az alapanyagokra vonatkozó előírásokat, a zöldség- és gyümölcstartósítás alapjait, a használható adalékanyagokat, esetleges kiváltásuk lehetőségét. A jelentkezők megtanulják a feldolgozást követő címkézési előírásokat, és megismerkedhetnek a legújabb innovációs eljárásokkal, trendekkel, fejlesztési javaslatokkal. A második napon bontott csoportokban zajlanak a gyümölcs- és zöldségfeldolgozók gyakorlati programjai. A gyümölcsfeldolgozás során a lekvár- és befőttfélék, gyümölcslevek, szörpök és aszalt termékkategóriák, a zöldségfeldolgozás témakörében főként a savanyítás, zöldséglevek, zöldségcsipszek kerülnek bemutatásra. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várják az érdeklődőket.

 

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az utazás és az egyéb felmerülő költségek (a szállás, a programban foglalt ellátáson kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link a kamara portálján érhető el.

 

A programon összesen 20 fő részvétele biztosított, 10 fő zöldségfeldolgozó és 10 fő gyümölcsfeldolgozó csoportbontásban, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az érdeklődőkkel a kamara munkatársai felveszik a kapcsolatot.

 

 

NAK/OPH 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Egyre többen fizetnek akár magasabb árat is hazai termékekért

Az élelmiszeripar kiemelkedő stratégiai ágazat, melynek fejlesztése komoly felelősséget je…