Kultúra Megugrott tavaly az igény a házi pálinkára Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-01-26 4 perc átlagos olvasási idő 0 654 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Az Európai Unió illetékes fórumain újra napirendre kerülhet az a kezdeményezés, amely nyomán bizonyos mennyiségű tömény italt adómentesen lehetne előállítani – mondta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára, hozzátéve, hogy az ilyen felvetéseket a magyar kormány mindig támogatja, a hagyományainkhoz ugyanis ragaszkodnunk kell.A jelenleg hatályos szabályok szerint 2016 óta legálisan csak az állíthat elő az otthonában, a bejelentett készülékkel pálinkát, aki előzőleg párlatadójegyet vásárolt. A jegy ára hétszáz forint, és egy liter tömény ital elkészítésére jogosítja fel az érintettet.Tavaly 151 ezer adójegy talált gazdára, a darabszám több mint harminc százalékkal meghaladja az előző évben rögzített mennyiséget. Ezek szerint 2019-ben megugrott a háznál készített pálinka iránti érdeklődés. A jegyekből az állam 105 millió forint bevételre tett szert – ismertették a cikkben.Tállai András felidézte, hogy a kormány 2010 után – bizonyos mennyiségig – jogszabályba foglalta az adómentes pálinkafőzés jogát, de az Európai Unió emiatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy kemény tárgyalások révén jutottak el a mostani rendszer, a kedvezményes, hétszáz forintos adójegy bevezetéséhez.A magyar kormány szeretné eltörölni ezt a csekély terhet is, ezért minden ilyen törekvést támogat – hangsúlyozta Tállai András. Az államtitkár a lapnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az adómentes párlatkészítés lehetősége az Európai Unióban mindenkit megillethetne.OPH/MTI/PixabayExtrém és különleges tematikájú táborok: robotépítés, tőzsde és sárkányhajózás a nyári szünetben Mit tehet a szülő, ha gyermekét hiperaktívnak bélyegzik? Erdélyi csapat nyerte a Magyarország étele 2025 versenyt Magyarország étele 2025: Ezek a legjobb magyar ízek 2025-ben Kiskérődzők – Nagy Ízek Gasztronómiai Nap
Újabb magyar siker: a világ legjobb “külföldi japán” séfjei között is sikeresen helytállt Kurkó Zsolt!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Elhunyt Benke László Elhunyt Benke László <gyakran csak Laci bácsi>, többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász.1966-ban a …
Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában Összesen mintegy 2,4 milliárd forint támogatással teheti tisztábbá az ország egy-egy szegletét, előzheti meg …