Átólzéig A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-03-26 7 perc átlagos olvasási idő 0 468 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Bocuse D´or Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or európai válogatójának, melynek tétje a lyoni döntőre való továbbjutás volt. A magyar csapat nemcsak biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjén – amelyre 2025 januárjában kerül majd sor –, hanem a legjobb tálnak járó különdíjat is hazahozhatta. 2022-ben a Budapesten rendezett Bocuse d’Or európai válogatón derült ki, hogy a következő versenynek Trondheim ad majd otthont. A kötelező alapanyagok – a szokott módon – a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki. Idén azonban a tányértéma volt hús alapú; rénszarvas, valamint az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit volt megadva kötelező alapanyagként. A látványos táltéma pedig a tenger kincseire épült, a szintén emblematikus lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak kötelező elemei. A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepelt. Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be, a csapatelnök (és kóstolózsűri-tag egyben) pedig Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból. A mostani csapat szereplése azért is figyelemre méltó, mert a tagjai nem budapesti top helyekről kerültek ki, így csúcséttermi tapasztalat nélkül álltak helyt Európa élvonalában, és az egyik különdíjat is megnyerték. Ehhez természetesen kellett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tréningezése is, valamint az előző, sikeresen szereplő Bocuse csapatok kiváló szakemberei, többek között Széll Tamás és Vomberg Frigyes is, akik a háttérből vettek részt a csapat felkészítésében. Ugyancsak a csapat segítségére volt a norvég Christian André Pettersen, aki Dalnoki Bencéhez hasonlóan már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán Lyonban. A METRO Nagykereskedelem hosszú évek óta támogatja a megmérettetésen induló csapatok felkészülését kiváló minőségű alapanyagokkal, támogatva ezzel a sokszínű hazai gasztronómia fejlesztését és a fiatal séftehetségek kibontakozását. A Bocuse d’Or európai döntőjén ezúttal is taroltak a skandináv országok. Íme a helyezések: A legjobb tál: Magyarország A legjobb tányér: Egyesült Királyság A legjobb commis: Svédország 3. helyezett: Norvégia 2. helyezett: Svédország 1. helyezett: Dánia A felkészítést végző Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook oldalán minden információ megtalálható a versenyételekről. Az előkelő európai helyezéssel a lehető legkomolyabb felkészülés veszi kezdetét néhány hónap múlva – a METRO pedig ahogy eddig, ezúttal is alapanyagokkal segíti annak eredményességét. Szívből gratulálunk az immár döntős Bocuse s’Or magyar csapatnak! Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze Feketén a tányér mögött: fekete fizetések a vendéglátásban Sztárkavalkád Balatonfüreden – ahogy még nem láttad és nem hallottad 30 éves a Krisna-völgyi Búcsú – ünnep, ami megérinti a lelked Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
„Borpromóciós támogatási csomaggal” segítik a hazai borokat Egy 3,5 milliárdos program keretében indítják el a magyar borok külföldi népszerűsítését jövőre – …
MATE oktató-kutató kollégái is részt vettek az V. Tisza-tavi PET Kupán 2023. vége és 2024. márciusa között hét árhullám vonult le a Tiszán, jelentős mennyiségű …