Átólzéig Nemzeti minősítés garantálja majd az élelmiszerbiztonságot Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-10-04 5 perc átlagos olvasási idő 0 771 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Az élelmiszerek nemzeti minősítési rendszerének megalkotásán dolgozik az Agrárminisztérium. mely a tervek szerint a kormányzati ciklus végére készülhet el. A nemzeti védjeggyel ellátott termékek minőségét a magyar állam garantálná – ismertette az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Zsigó Róbert elmondta, ezzel szeretnék segíteni a fogyasztók tudatos vásárlását. Nemzeti minősítési rendszer megalkotásán dolgoznak a szakemberek, jelenleg ugyanis mintegy 40 egymással versengő védjegy, és közel 100 különféle jelölés található a magyar boltokban kapható élelmiszereken. Ezen a nehezen átlátható rendszeren szeretne egyszerűsíteni és egyértelműsíteni az Agrárminisztérium – mondta el Zsigó Róbert. Egy védjegy nem lehet öncélú, minőséget kell garantálnia, és minden esetben valamilyen minősítési rendszernek kell lennie mögötte – szögezte le az államtitkár. “Szeretnénk még ebben a ciklusban a Nébih szakmai tudására és laboratóriumi hálózatára támaszkodva, – egyben azt is fejlesztve – egy állami minősítési rendszert megalkotni. Ennek eredményeként pedig egy olyan védjegyet kialakítani, ami mögött az állam által garantált minőség áll.” Ezzel segíteni kívánunk a vásárlóknak, hogy tudatosan tudjanak dönteni. Ez egy hosszú és nehéz feladat, amelyhez sokéves marketingtevékenységre is szükség lesz – tette hozzá. Pixabay A politikus szerint a vásárlói tudatosság érdekében minél több olyan információval kell felvértezni a fogyasztókat, hogy amikor elmennek vásárolni, tisztában legyenek mindazzal, amire kell és érdemes figyelniük. El kell érni, hogy valóban biztonságos és megfelelő minőségű élelmiszert tudjanak választani a vásárlók. 2017 júliusában a kormány elfogadott egy 20 pontos akciótervet, melynek több pontja arról szól, hogy az egyes generációkat milyen módon kell ellátni azokkal az információkkal, hogy felkészülten és megfelelőképpen tudjanak dönteni. Ezt szolgálná a tervezett minősítési rendszer is, de emellett többek között tananyagfejlesztéssel is segíteni kívánják a vásárlói tudatosság erősödését. Hiszen az élelmiszerhamisítás ellen a leghatékonyabb fellépés a tudatos vásárlói magatartás – jelentette ki Zsigó Róbert. Az államtitkár kitért arra is, hogy az élelmiszerbiztonság területén jogszabályi változásokkal szeretnénk tovább erősíteni a gyártók felelősségét, továbbá hogy tervezik egy nagy központi laboratórium kiépítését is, ami képes lesz valamennyi olyan vizsgálat elvégzésére, amely a modern élelmiszeripar biztonsága érdekében nélkülözhetetlen.
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Szerzetesek asztalánál címmel nyílt kiállítás Majkpusztán, a kamalduli remeteségben A magyarországi szerzetesrendek étkezési kultúrájának tárgyi emlékei láthatók azon a kiállításon, amely szombat délelőtt …
BKK: december 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok A karácsonyi és szilveszteri igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be a Budapesti Közlekedési Központ …