Főoldal Hírek Színes Újranyitják Enzo Ferrari kedvenc éttermét

Újranyitják Enzo Ferrari kedvenc éttermét

3 perc átlagos olvasási idő
0
525
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Commendatore barátaival és Forma-1-es csapatának pilótáival is gyakran megfordult a maranellói vendéglátóegységben.

Újranyitják Enzo Ferrari kedvenc éttermét
Enzo Ferrari, Forrás:Vezess.hu

A Ferrari ágaskodó lovára utalva Il Cavallino a neve annak a maranellói étteremnek, mely kedden újra megnyitja kapuit a vendégek előtt. Az egység, mely gyakorlatilag a Ferrari főhadiszállásával szemben található, még bőven a járvány előtt, 2019-ben bezárt előző tulajdonosainak köszönhetően.

A járvány után azonban minden korábbinál exkluzívabb formában nyitottak újra. A fogásokról a három Michelin-csillaggal kitüntetett séf, Massimo Bottura gondoskodik, étkezés közben pedig körbeveszi az embert a Ferrari történelme.

Utóbbi kijelentést szó szerint kell venni: motorblokkok, Forma-1-es autók első szárnyai és ritka fényképek között költhetik el ebédjüket az idelátogatók, akik helyi alapanyagokból készült gourmet-fogásokat rendelhetnek.

Bottura elmondása szerint – aki a Ferrari-étterem ötletét elvitte már Firenzébe és Beverly Hillsbe is – a hely nem csak a szupergazdag Ferrari-rajongók számára lehet potenciális helyszín: a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket és a finom ételek kedvelőit is szívesen látják. “Ez egy étterem lényege. Figyelnünk kell az emberekre, az utazókra, akik szeretnék jól érezni magukat egy étteremben.”

“Szerintem Enzo Ferrari is betérne, leülne és enne egy tortellinit, de nem csirkéset vagy tejszíneset, hanem Parmigiano Reggiano szószosat!” – mondta a séf.

Vezess.hu/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Kihirdették a debreceni borverseny győzteseit

Hét kategóriában hirdették ki a debreceni városi borverseny idei győzteseit szerdán, a hel…