Főoldal Hírek Átólzéig Bő egy hónap múlva rajtol a 20. Magyar Borok Útja Rali

Bő egy hónap múlva rajtol a 20. Magyar Borok Útja Rali

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,078
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bő egy hónap múlva rajtol a 20. Magyar Borok Útja Rali
 

    Már több mint 90 páros adta le nevezését a 20. Magyar Borok Útja Ralira, melyet augusztus 28. és 30. között rendeznek meg.

    Megay Róbert Péter, a szervezőbizottság társelnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a rali vonzereje, valamint a hazai turizmus, mezőgazdaság és gasztronómia népszerűsítésében betöltött szerepe eljutott arra a szintre, hogy az agrár-érdekképviseletek érdeklődését is komolyan felkeltette. A rendezvényen így a Földművelésügyi Minisztérium mellett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal is felső szinten képviselteti majd magát. 

    Örömmel jelentette be azt is, hogy több éves szünet után négy nagy autógyár is visszatért a szponzorok közé, amelyek tíz-tíz autót bocsátanak a versenyzők rendelkezésére. 

    Regőci Attila, a rali másik társelnöke beszámolt arról, hogy eddig már több mint 90 páros nevezett a ralira, amelyen 100 duóban maximálják a résztvevők számát és tíz százalékuk női versenyző lesz. Hozzáfűzte, hogy a rendezvény a három nap alatt a Tokaji, az Egri és a Mátrai Borvidéket járja be, miközben az indulók 20 pincészetet érintenek és ezalatt ellátogatnak Hercegkútra, a Gombos-hegyi Pincesorra is. 

    Majosházi Péter versenyigazgató tájékoztatása szerint a résztvevőknek ezúttal számos ügyességi feladatot kell megoldaniuk, emellett idén is lesz pálinka- és borfelismerés. 

    Komáromi Endre nyugalmazott rendőrezredes, a rali biztonsági főnöke arról beszélt, hogy az indulók egészségének megőrzése érdekében az útvonalon számos helyen tartanak majd sebességellenőrzést, a gyorshajtók nemcsak büntetőpontokra, hanem közigazgatási bírságra is számíthatnak. Ezen kívül minden reggel megszondáztatják a résztvevőket, csak az ülhet volánhoz, akinek a szervezetében nincs alkohol.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket

Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. k…