Ajánló Séfklub: a júniusi taggyűlést a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában rendezték Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-06-05 7 perc átlagos olvasási idő 1 287 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2023. június 5-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában tartotta meg a szokásos havi taggyűlését, melyen Csókay Ákos főtitkár és Varga Zoltán szakképzési vezető is jelen volt. A taggyűlés a szokásos forgatókönyv szerint zajlott, a gyors köszöntők után Asztalos István a Séfklub elnöke üdvözölte a megjelenteket, valamint kitért a Budapesti Kamarával évek óta tartó kiváló együttműködésükre. Elmondta, hogy mind a Magyarország étele program, mind az ahhoz köthető elemek is kamarai együttműködéssel valósultak meg. Valamint röviden beszélt arról is a megjelent tagságnak, hogy a jövőben mely kapcsolódási pontokat célozták meg az együttműködés keretében. Ezek a pályaorientációs és szakmai programok mind-mind a szakma elismertségét fogják növelni. Ezt követte Csókay Ákos beszéde, aki méltatta az elmúlt években megvalósított programokat, melynek része volt a #újranyitvaBp és #vadateszem kampány épp úgy, mint a „Befordúltam a konyhára” pályaorientációs rajzpályázat. Ezután a főtitkár beszélt a Dobos alapítvány által megvalósuló szakácstáborokról, melyekbe aktív közreműködésükkel több diák is díjmentesen kapcsolódhat be. Csókay Ákos, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Főtitkára Varga Zoltán a BKIK szakmai vezetője a jelenlévők kérdésére elmondta, hogy a Mesterképzést a Budapesti és a Pest Megyei kamarák felosztották egymás között, így jelenleg azt a Pest Megyei Kamara indítja. Ezen belül ennek két formája van, a népszerűbb támogatott és az önköltséges modell. Varga Zoltán a BKIK szakképzési vezetője, valamint Csókay Ákos, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Főtitkára A felvezetők után kérdéseket is feltehettek a jelenlévők, így került elő az oktatás kérdésköre, melyben elhangzott, hogy a mostani rendszer legkevésbé sem vált be. Azoktól a diákoktól, akik valamelyik szakmára jelentkeznek, feleslegesen veszünk el egy évet, ráadásul úgy, hogy több más szakmát is erőltetünk irányukba, mégis a végén a statisztikák alapján legtöbbjük marad az eredetileg is választott szakmájánál. Mindez azt okozza, hogy nem marad elég idő a gyakorlati oktatóknak a készségszintre ható oktatásra. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a kamara ismeri a problémát, más szakmáknál is megfogalmazódott, hogy az oktatás a modernizáció hatására csak romlott. Ezért a BKIK azt látja megoldásnak, ha a szakmákat csoportokra bontva vizsgáljuk és nem nyúlunk hozzá ahhoz, amihez nem kell, például a repülőgépszerelő képzéshez. Viszont hozzá merünk nyúlni ahhoz, amihez elengedhetetlen a sikeres képzés érdekében. Más és más kérdések követték egymást, szóba került a szakács életpályamodell, vagy szakmai képzések témaköre is, melyben szinte végig konszenzusra tudtak jutni a jelenlévők. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete munkája június 7-én a VI. Szakács- és Cukrászfelvonulással folytatódik, melyre várnak mindenkit szeretettel! A szakácsfelvonulás eseményéhez katt a képre.. Nyolc érmet szereztek a magyarok az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon Több a vendég és kevesebb a bűncselekmény az Oktoberfesten Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe Feketeribizlis-tonkababos sütemény lett idén Budapest desszertje
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Nagyobb a stílus szerepe a karrierben, mint gondolnánk Sokan nem is sejtik, milyen fontos szerepe van a megjelenésnek a kommunikációban, és a …
Mobil fejlesztés a gasztronómia világában – óriási lehetőség a magyar étterem tulajdonosoknak Mobil fejlesztés a gasztronómia világában – óriási lehetőség a magyar étterem tulajdonosoknak Nem …