Főoldal Hírek Színes Újra kinyitották a nápolyi pizzériákat

Újra kinyitották a nápolyi pizzériákat

4 perc átlagos olvasási idő
0
287
 ehaccp_topbanner3.jpg

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami “fontos lélektani tényező” a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – írta a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleménye.

    Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, a legendás paradicsomos lepény városában azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt Nápoly a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

    Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy 4300 embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra.

    Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket.

“A remény sugarát látjuk ebben” – mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

    Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este 10 órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

MTI/Pixabay

  • Szalmonellával szennyezett fűszerkeveréket vontak be

    Pizza fűszerkeveréket hívott vissza a Lidl Magyarország, mert a cég saját minőségellenőrzé…
  • Óriáspizza Kaliforniában

    Nápoly után immár a kaliforniai Fontana a világ leghosszabb pi…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…