Főoldal Hírek Színes Újra kinyitották a nápolyi pizzériákat

Újra kinyitották a nápolyi pizzériákat

4 perc átlagos olvasási idő
0
528
 ehaccp_topbanner3.jpg

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami “fontos lélektani tényező” a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – írta a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleménye.

    Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, a legendás paradicsomos lepény városában azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt Nápoly a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

    Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy 4300 embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra.

    Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket.

“A remény sugarát látjuk ebben” – mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

    Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este 10 órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

MTI/Pixabay

  • Szalmonellával szennyezett fűszerkeveréket vontak be

    Pizza fűszerkeveréket hívott vissza a Lidl Magyarország, mert a cég saját minőségellenőrzé…
  • Óriáspizza Kaliforniában

    Nápoly után immár a kaliforniai Fontana a világ leghosszabb pi…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket

Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. k…