Átólzéig Vitaminos tésztával a Mintamenza programban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-10-27 10 perc átlagos olvasási idő 0 1,048 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Vitaminos tésztával a Mintamenza programban A Famíliatészta Kft. idén ősztől a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat. A hazai tésztapiacon jelenleg az egyik legszélesebb portfolióval rendelkező szervezet a közétkeztetésben a kezdetektől jelen van és termékfejlesztései során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását. Ehhez legújabb termékeivel is szeretne hozzájárulni. A Famíliatészta Kft. 2013-as árbevétele 676,7 millió forint volt, amelynek 60%-a a hazai, a fennmaradó 40%-a pedig elsősorban a romániai és szlovákiai eladásokból származott; 2014. első félévi árbevétele 303 millió forint volt. A Famíliatészta Kft. számára a fogyasztói igényeknek való megfelelés a legfontosabb, ezért mindig e szemponthoz igazítva fejleszti termékeit. Száraztésztáit 100%-ban magyar, ellenőrzött alapanyagokkal, tésztaliszttel és friss tojással, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül állítja elő. Idén ősztől a cég a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű valamint a hazai kínálatban egyedinek számító kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat. Mindkét új terméket a Mintamenza program célkitűzése és hitvallása inspirálta. A gabonafélék az egészséges táplálkozás alapvető részét képezik, az úgynevezett „táplálékpiramis” legnagyobb hányadát teszik ki. A Vitale Teljes kiőrlésű száraztészta tojás nélkül, 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből készül – ez utóbbi azt jelenti, hogy a magbéllel együtt a maghéjat és a csírát is megőrlik, ezáltal vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban rendkívül gazdag lisztet kapnak.A gabona héjrészében található rostok magukba szívják a nedvességet a gyomorban, ami lassabban ürül ki, így az éhségérzet is sokkal később tér vissza, mint a finomított gabonafélék esetében. A rostok vízmegkötő tulajdonsága ugyan magában hordozza a jelentős folyadékpótlás szükségességét, de mellette elősegítik vagy éppen helyreállítják a helyes bélműködést, illetve a bélflórát is egyensúlyban tartják. Ezen túl a teljes kiőrlésű termékekben sokkal több E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium és foszfor található, mint a hagyományos társaikban. A Vitale Kalciummal és D-vitaminnal dúsított száraztészta 4 tojás hozzáadásával készül. Vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, hozzájárul az egészséges fogazat megőrzéséhez, az izmok megfelelő működéséhez, valamint D3-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a kalcium felszívódását a bélből és biztosítja a csontokba történő beépülését. Kisgyermekeknél 1 adag (5 dkg) kalciummal és D-vitaminnal dúsított tészta elfogyasztása 150 mg kalcium és 0,75 μg A vállalat a közétkeztetésben a kezdetektől jelen van, több mint egy éve a Mintamenza program tagja. A termékfejlesztések során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását, amelyhez új termékeivel is szeretne hozzájárulni. „Kiegyensúlyozott táplálkozás esetén a kalciumszükséglet 75%-át tej és tejtermékek fogyasztásával fedezzük, 25%-át egyéb forrásból. Erre remek lehetőséget nyújt a Mintamenza program ajánlásával kifejlesztett kalciummal és D-vitaminnal dúsított Família tészta termékek megjelenése a kereskedelemben” – mondta Dr. Maráczi Gabriella főorvos, a Mintamenza csapat tagja. Az International Pasta Organisation (IPO, Nemzetközi Tészta Szervezet) adatai alapján 2009-2012 között Magyarország a tésztafogyasztás mennyiségét tekintve mindig az első 15, legtöbbet fogyasztó ország között szerepelt. A legutóbbi IPO felmérés alapján (2012) egy magyar ember átlagosan 7,5 kg száraztésztát fogyaszt el évente, ami az országos fogyasztást tekintve közel 74 000 tonnát jelent. Hazánkban az elmúlt években, ahogy a tésztafogyasztás nőtt, úgy a tésztafogyasztási szokások is nagymértékben változtak. Régen inkább a fizikai munkát végző emberek körében volt népszerű a tészta – főleg magas tápértéke miatt –, azonban ma már egyre többen próbálnak tudatosan és egészségesen táplálkozni, amelyhez elérhetővé váltak a megfelelő tápanyagtartalmú tészták. A tésztapiacon jelenleg az egyik legszélesebb portfolióval az innovatív, magyar tulajdonú, mezőberényi vállalat rendelkezik. A Famíliatészta Kft. 2013-as árbevétele 676,7 millió forint volt, amelynek 60%-a a hazai, a fennmaradó 40%-a pedig elsősorban a romániai és szlovákiai eladásokból származott; 2014. első félévi árbevétele 303 millió forint volt. Jövőre további fejlesztéseket terveznek, elsősorban a termékportfolió bővítése területén.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Betegséget okozhatnak bizonyos falszínek? Lakásfestés előtt van néhány alapszabály, melyek be kell tartani a megfelelő harmónia elérése érdekében. …
MVI Gundel Károly – díjátadó Gálaest 2014 MVI Gundel Károly – díjátadó Gálaest 2014 A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén 4. alkalommal …