Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett kecskesajt fényezve, mézes zöldségsalátával

Grillezett kecskesajt fényezve, mézes zöldségsalátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,097
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett kecskesajt fényezve, mézes zöldségsalátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg kecskesajt
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 2 db kínai kel
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 1 dl Oliva olaj
  • 1 db édeskömény
  • 2 kanál méz

 

A zöldségeket feldaraboljuk, de egymástól különválasztjuk fajtánként. Serpenyőt melegítünk, amibe beletesszük az olivaolajat, majd a zöldségeket elkészítési idejük szerint. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés mézzel átforgatjuk őket, és már tálalhatjuk is.

A kecskesajtot felszeleteljük, és forró serpenyőben kevés olajon kisütjük. Itt használhatunk trükköket, mint például, ha belisztezzük, akkor hamarabb megpirul és kevésbé fog a serpenyőhöz tapadni, de mindez csak döntés kérdése, mert jó serpenyőben erre nincsen szükség.

Ez egy egészséges étel, elég csak a kecskesajt jótékony hatásaira gondolnunk, amely jótékony hatását így megőriztük a készítés során.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Ültesd gyakorlatba tudásod, borítsd zöldbe kiskerted

Légy a kerted mestere a MATE felnőttképzésének segítségével Gödöllő, 2025. március 24. – A…