Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett kecskesajt fényezve, mézes zöldségsalátával

Grillezett kecskesajt fényezve, mézes zöldségsalátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
808
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett kecskesajt fényezve, mézes zöldségsalátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg kecskesajt
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 2 db kínai kel
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 1 dl Oliva olaj
  • 1 db édeskömény
  • 2 kanál méz

 

A zöldségeket feldaraboljuk, de egymástól különválasztjuk fajtánként. Serpenyőt melegítünk, amibe beletesszük az olivaolajat, majd a zöldségeket elkészítési idejük szerint. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés mézzel átforgatjuk őket, és már tálalhatjuk is.

A kecskesajtot felszeleteljük, és forró serpenyőben kevés olajon kisütjük. Itt használhatunk trükköket, mint például, ha belisztezzük, akkor hamarabb megpirul és kevésbé fog a serpenyőhöz tapadni, de mindez csak döntés kérdése, mert jó serpenyőben erre nincsen szükség.

Ez egy egészséges étel, elég csak a kecskesajt jótékony hatásaira gondolnunk, amely jótékony hatását így megőriztük a készítés során.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Veszélyben vannak a szlovén tenger koralljai a klímaváltozás miatt

Az Adriai-tenger szlovén részét sem kímélte az elmúlt évtizedekben a klímaváltozás, ezzel …