Főoldal Hírek Ajánló Újabb mérföldkő a Séfklub életében

Újabb mérföldkő a Séfklub életében

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,560
 ehaccp_topbanner3.jpg

2019. október 7-én hétfőn az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete képviseletében Asztalos István, Farkas Sándor Agrárminiszter-helyettestől és Zsigó Róbert Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkártól vette át az Agrárminisztériummal megkötött stratégiai partnerségi megállapodásukat a Herman Ottó Konferencia Központban megrendezett ünnepségen.

A kormány és a gazdák közös erőfeszítéseinek eredményeként a magyar mezőgazdaságban 2010 után olyan kedvező folyamatok indultak, amelyek hatására az ágazat erősödik – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a szaktárca és partnerei között létrejött stratégiai megállapodások, együttműködési megállapodások ünnepélyes átadásán.

Kiemelte, a magyar mezőgazdaság növekedése 2010-2018 között folyó és változatlan áron egyaránt megelőzte az Európai Unió tagállamait, a magyar mezőgazdasági kibocsátás 2018-ban meghaladta a 2720 milliárd forintot, nyolc év alatt folyó áron 61 százalékkal, változatlan áron 32 százalékkal bővült.

Hozzátette, ez a példátlan fejlődés egyben bizonyítja, hogy egyetlen gazdasági ágazat sem lehet sikeres a társadalom széles körű támogatása nélkül.

Farkas Sándor Agrárminiszter-helyettes

Farkas Sándor hangsúlyozta, a minisztérium olyan partnerségi kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek gazdagították, gazdagítják a magyar agráriumot, hozzájárultak az Agrárminisztérium, valamint a magyar agrártársadalom között létrejött kölcsönös bizalom megalapozásához, fenntartásához.

Felidézte: 2014-ben az a döntés született, hogy a 2010-es évet követően hatályukat vesztett szerződéseket megújítják, újragondolják, és a már működő partnerségi kapcsolatoknak új, hivatalos formát adnak.

A megállapodások alapján konzultációkat, egyeztetéseket szerveznek partnereikkel a magyar mezőgazdaság további fejlődése érdekében.

Farkas Sándor ismertette, hogy a 2018-2022 közötti ciklusra már kötöttek két stratégiai megállapodást a Magyar Országos Horgász Szövetséggel és az Országos Méhészeti Egyesülettel, ezúttal pedig 88 stratégiai partnerségi megállapodást és 30 együttműködési megállapodást adtak át.

A megállapodások révén erősödik a magyar vidék – hangoztatta Farkas Sándor államtitkár.

Farkas Sándor Agrárminiszter-helyettes (balra), Zsigó Róbert Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár (jobbra) és Asztalos István az átadó ünnepségen

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete képviseletében Asztalos István, Farkas Sándor Agrárminiszter-helyettestől és Zsigó Róbert Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkártól vette át az Agrárminisztériummal megkötött stratégiai partnerségi megállapodásukat, mellyel kapcsolatban a közösségi oldalán megjegyezte:

Ez hatalmas dolog, ami az elmúlt évek kemény és kitartó munkájának eredménye. Mára beigazolódott, bizony jó az, ha saját elképzeléseinket követjük, saját programjainkat valósítjuk meg, amivel végezetül egy újfajta szemléletet honosíthatunk meg. A kezdeti hullámok ellenére azt hiszem, ma már kijelenthetjük: minden perce megérte!
Ma már hivatalosan is az Agrártárca stratégiai partnereként haladhatunk tovább és bízunk benne, hogy az iparágunk képviseletében is hatalmas sikereket könyvelhetünk majd el. Mindannyiunk érdeke ez, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy kitartó munkánkkal ezt a mérföldkövet is elértük.
„Nincs jutalom munka nélkül, győzelem erőfeszítés nélkül, győztes csata kockázat nélkül.” (Nora Roberts)

A tegnapi nap Farkas Sándor Agrárminiszter-helyettestől és Zsigó Róbert Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős…

Közzétette: Asztalos István – 2019. október 7., hétfő
 AM sajtó 


Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…