Főoldal Hírek Átólzéig Botrány lett a szalamandravacsorából Dél-Kínában

Botrány lett a szalamandravacsorából Dél-Kínában

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,070
 ehaccp_topbanner3.jpg

Botrány lett a szalamandravacsorából Dél-Kínában

(MTI) – Nem volt szerencséjük azoknak a dél-kínai riportereknek, akik egy volt helyi főrendőr szalamandravacsoráját akarták kifigyelni, hogy azután pellengérre állítsák. A sencseni leleplezők lebuktak, de a felindulásukban verekedni kezdő rendőrök sem ússzák meg – számolt be a kínai média kedden.

 

    Az oknyomozó írásairól ismert Southern Metropolis Daily (SMD) riporterei csak meg akarták szemlélni közelről a vacsorát, amelyet egy városi étteremben kívánt elkölteni 27 korábbi kollégájával Vang Jing-hang, a helyi rendőrség egyik körzetének volt feje. Hárman a többiek közé vegyülve sikerrel is közelítették meg a terített asztalt, amelyen – mint meggyőződtek róla – egy óriás szalamandra volt a fő fogás.
    A vendéglátóknak feltűntek a hívatlan vendégek, és miután kérdőre vonták őket, és ők felfedték magukat, dulakodás közben kaptak néhány pofont is. A 28 dühös ember felháborodását az újságírók telefonjainak és kameráinak elkobzásával nyomatékosította.
    Mint utóbb kiderült, a világ legnagyobb kétéltűjeként ismert és védett kínai óriás szalamandra (Andrias davidianus) szóban forgó példánya az előkelő étteremben – köret nélkül – 5400 jüant kóstált, ami körülbelül 238 ezer forintnak felel meg.

    A kantoni lap megírta a történteket, s azzal védte munkatársait, hogy ők csak a takarékosságot és a hivatalnokok visszafogottságát hirdető központi kampány közepette egy luxusvacsora bemutatásával kívánták felhívni a figyelmet a feltűnő pénzszórás jelenségének továbbélésére.
    A sencseni rendőrség mikroblogján közzétett válaszából az derült ki, hogy az étteremben tenyésztett szalamandrát szolgáltak fel. Arról is beszámoltak, hogy a jelen lévő 15-ből 14 rendőr ellen eljárást indítottak és felfüggesztették őket a szolgálatból. A hivatal a történtek miatt oktatási kampányt is indít “a rendőrök munkastílusának” javítása érdekében.
    A köztisztviselők, kormányzati hivatalnokok, pártkáderek viselkedésére és életmódjára vonatkozó takarékosságra és visszafogottságra intő előírásokat a Kínai Kommunista Párt, illetve a különböző állami szervek hirdették meg elsősorban a közintézmények és alkalmazottainak hitele, a lakosság bizalmának visszaszerzése érdekében. Ezzel együtt a médiát is arra bíztatták, hogy vegyen részt a kampányban és a leplezésekben. (kép: sinosphere.blogs)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…