Főoldal Hírek Csőposta Október 20.: Élelmiszercsomag és meleg ebéd az Élelmezés Világnapja alkalmából

Október 20.: Élelmiszercsomag és meleg ebéd az Élelmezés Világnapja alkalmából

5 perc átlagos olvasási idő
0
625
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Ételt az Életért Alapítvány október 20-án tartja soron következő kiemelt ételosztását a fővárosban. A Népligetben, a Planetárium mögött várják majd a rászorulókat, 900 adag étellel és tartós élelmiszercsomaggal, amely, mint mindig, most is egy több ezer forint értékű támogatást jelent a rászorulóknak. Főként tartós, főzéshez való alapanyagokból, de gyümölcsökből, finomságokból, olyan élelmiszer különlegességekből is, amelyhez a legtöbb rászoruló szinte sohasem jut hozzá.

Az őszi ételosztás apropója a Szegénység elleni küzdelem és az Élelmezés világnapja, amiről október 16-án és 17-én emlékeznek meg szerte a világon. A két fontos világnapot az ENSZ javaslatára vezették be, hogy felhívják a figyelmet a világszerte előforduló súlyos éhezésre, de arra is, hogy a mai nyugati világban a minőségi éhezés jelensége is tetten érhető. Ez jelenleg Európában és a fejlett jóléti országokban gyakoribb probléma, mint a szó szerint vett éhínség. A minőségi éhezés azt jelenti, hogy noha mennyiségileg megfelelő a táplálékok bevitele, de minőségük elégtelen, azaz a vitaminok, tápanyagok, ásványi anyagok súlyos hiánya jellemzi, a jellegzetes kalóriatúlfogyasztás mellett. Ebből fakadnak gyakran korunk népbetegségei, a háttér okok mögött pedig gyakran a nehéz anyagi körülmények állnak, amelyek nem teszik lehetővé a változatos, gyümölcsökben és rostokban gazdag étrendet. A Krisna-hívők élelmezési programjuk keretében ugyanakkor arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az egészséges táplálkozás egyik fontos alapeleme a vegetáriánus étrend, amely okosan megválasztva minden szükséges tápanyagot biztosít a fogyasztó számára. Az erőszakmentes, húshagyó étrend jobb a természeti környezet, az állatvilág és az emberek számára is.

Az Ételt az Életért munkáját és a soron következő, karácsonyi kiemelt akciót számos módon lehet támogatni. A www.eteltazeletert.hu oldalon át néhány kattintással tetszőleges összeget, a 13600/33-as kódú adományvonallal, a hívás után a 33-as kódot beütve, vagy azt sms-ben elküldve, hívásonként 250 Forinttal lehet segíteni az akciót.
www.krisna.hu 
www.karitativ.hu

Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…