Főoldal Hírek Átólzéig Új természetfotós program indul útjára a Tisza-tónál

Új természetfotós program indul útjára a Tisza-tónál

5 perc átlagos olvasási idő
0
976
 ehaccp_topbanner3.jpg

Új természetfotós program indul útjára a Tisza-tónál
 

TiszaZoom címmel péntektől vasárnapig először rendez többnapos programot természetfotósoknak a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága – közölte a szervezet vezetője az MTI-vel.

    Molnár Anita elmondta: az akció célja a Tisza-tó természetfotós arculatának építése, erősítése, valamint a turisztikai szezon meghosszabbítása, a vendégforgalom élénkítése. A program házigazdái a vízi- és kerékpártúrázók, horgászok mellett ezúttal a természetfotózás iránt érdeklődőknek szentelnek megkülönböztetett figyelmet, mely új eleme az elmúlt másfél évtized tudatos természet- és élményközpontú turisztikai fejlesztéseinek – tette hozzá.

    A tiszafüredi Tisza Balneum Hoteltől induló és minden alkalommal oda visszatérő seregszemle részleteiről szólva az igazgató kifejtette: a szakemberek tapasztalatai szerint a tározó különleges természeti környezete sok fotóst megihletett már, ezért igyekeztek olyan programcsomagot összeállítani, mely exkluzív bepillantást enged e páratlan vízi világba.

    A pénteki nyitóesemény résztvevői például egyedülálló csónakos felfedezőtúrát tehetnek „a Tisza-tó telet váró világában”. Eközben végigjárva a téli vízszintnél is hajózható belső, nehezen megközelíthető útvonalakat, ahol kitárul előttük a tó nyáron nem látható, víz alatti birodalma. A nap másik izgalmas mozzanata a TermészetfotóShow – avagy mit esznek a fotósok a Tisza-tavon? címet viselő borvacsora, melyen az egri Demeter Pincészet borai mellett ismert természetfotósok és ifjú tehetségek mesélnek a környékhez fűződő élményeikről.     A szombat első fele az elméleti információgyűjtés, valamint tapasztalatcsere jegyében zajlik majd azon a konferencián, ahol a turisztikai aktualitásoktól a természetvédelmen át a természetfotózás gyakorlatáig és az ehhez szükséges eszköztár bemutatásáig átfogó képet kaphatnak a vendégek a régió látni- és megörökíteni valóiról – tájékoztatott Molnár Anita. A napot egy újabb fotós túra zárja a Tisza-tavi naplementében – jelezte.

    A vasárnap csattanója pedig az a hajnali „libales” lesz, melynek keretében a jelentkezőknek a Tisza-tó történetében először nyílik lehetősége 3-4 etetett területen, előre kihelyezett ülő, és fekvő leshelyek takarásában ideális feltételek mellett lencsevégre kapni az északról érkező vadlúd-csapatokat – hangsúlyozta a vezető. 

MTI / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

Zágráb/Ljubljana, 2024. június 18., kedd (MTI) – Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfj…