Főoldal Hírek Átólzéig Mátraaljai grill kolbász saláta

Mátraaljai grill kolbász saláta

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,205
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mátraaljai grill kolbász saláta

Hozzávalók (4 személyre):

A kolbászkák készítése:

  • 1 kg sertéshús,
  • 20 dkg zsírszalonna,
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 0,5 g kömény,
  • 0,08 kg paprika (édes),
  • 1 dkg paprika (csípős),
  • 1,2 dkg só.

 

A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékonybélbe töltöm. A hosszú kolbászokat nem vágom el, hanem többször megcsavarom.

 

A Salátához:
  • 1 fej jégsaláta (ezt helyettesíthetjük bármilyen salátamix keverékkel)
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • ¼ fej lilakáposzta
  • ¼ teáskanál Almaecet
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 1 db Lime leve
  • Frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

Az előzetesen elkészített grill kolbászkákat faszénen megsütjük, közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és egy keverőtálban összeforgatjuk, úgy, hogy az ne törjön össze. Ízesítjük almamecettel, borssal, és hozzáadjuk az olivaolajat, majd a lime kifacsart levét. Az időközben megsült kolbászkákat egyforma darabokra vágjuk, majd tálaláskor a salátához keverjük.

Így egy igazán ínycsiklandozó, ugyanakkor hagyományos salátával várhatjuk a vendégeinket, ráadásul, ha így fogyasztjuk, köret és kenyér nélkül, akkor még talán a túlsúllyal sem kell foglalkoznunk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…