Átólzéig Receptek Mátraaljai grill kolbász saláta Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-13 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,467 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Képünk illusztráció! Mátraaljai grill kolbász saláta Hozzávalók (4 személyre): A kolbászkák készítése: 1 kg sertéshús, 20 dkg zsírszalonna, 0,01 kg feketebors (őrölt), 5 dkg fokhagyma, 0,5 g kömény, 0,08 kg paprika (édes), 1 dkg paprika (csípős), 1,2 dkg só. A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékonybélbe töltöm. A hosszú kolbászokat nem vágom el, hanem többször megcsavarom. A Salátához: 1 fej jégsaláta (ezt helyettesíthetjük bármilyen salátamix keverékkel) 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika 10 db koktélparadicsom ¼ fej lilakáposzta ¼ teáskanál Almaecet ½ teáskanál Olivaolaj 1 db Lime leve Frissen őrölt bors Elkészítés: Az előzetesen elkészített grill kolbászkákat faszénen megsütjük, közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és egy keverőtálban összeforgatjuk, úgy, hogy az ne törjön össze. Ízesítjük almamecettel, borssal, és hozzáadjuk az olivaolajat, majd a lime kifacsart levét. Az időközben megsült kolbászkákat egyforma darabokra vágjuk, majd tálaláskor a salátához keverjük. Így egy igazán ínycsiklandozó, ugyanakkor hagyományos salátával várhatjuk a vendégeinket, ráadásul, ha így fogyasztjuk, köret és kenyér nélkül, akkor még talán a túlsúllyal sem kell foglalkoznunk. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Gyakran ismételt kérdések az étkeztetési szolgáltatásra alkalmazható kedvezményes adómértékkel összefüggésben
Péntektől a #vadateszem kampány ajánlatai válthatják fel a Márton-napi libavacsorákat az éttermekben, szállodákban.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Japán whisky a trónon A köztiszteletben álló brit szakember, Jim Murray 2003 óta jelenteti meg összefoglaló kiadványát, a …
Májusban 5,1 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest Májusban a fogyasztói árak átlagosan 5,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál, az …