Főoldal Hírek Átólzéig Mátraaljai grill kolbász saláta

Mátraaljai grill kolbász saláta

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,284
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mátraaljai grill kolbász saláta

Hozzávalók (4 személyre):

A kolbászkák készítése:

  • 1 kg sertéshús,
  • 20 dkg zsírszalonna,
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 0,5 g kömény,
  • 0,08 kg paprika (édes),
  • 1 dkg paprika (csípős),
  • 1,2 dkg só.

 

A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékonybélbe töltöm. A hosszú kolbászokat nem vágom el, hanem többször megcsavarom.

 

A Salátához:
  • 1 fej jégsaláta (ezt helyettesíthetjük bármilyen salátamix keverékkel)
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • ¼ fej lilakáposzta
  • ¼ teáskanál Almaecet
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 1 db Lime leve
  • Frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

Az előzetesen elkészített grill kolbászkákat faszénen megsütjük, közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és egy keverőtálban összeforgatjuk, úgy, hogy az ne törjön össze. Ízesítjük almamecettel, borssal, és hozzáadjuk az olivaolajat, majd a lime kifacsart levét. Az időközben megsült kolbászkákat egyforma darabokra vágjuk, majd tálaláskor a salátához keverjük.

Így egy igazán ínycsiklandozó, ugyanakkor hagyományos salátával várhatjuk a vendégeinket, ráadásul, ha így fogyasztjuk, köret és kenyér nélkül, akkor még talán a túlsúllyal sem kell foglalkoznunk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Sokan utaznak az Adria InterCity-vel

Már háromezernél is több jegyet váltottak a július 2. óta közlekedő Adria IC-re. Az eddig …