Ajánló Becsöngettek a Séfklubban is Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 3 hét ezelőtt 7 perc átlagos olvasási idő 0 175 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2024. szeptember 2-án hétfőn rendezte meg soron következő taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete Budaörsön a Friedmann házban. A szokásos nyári szünetet követő első taggyűlés egybeesett az iskolákba történő becsöngetés napjával, így a Séfklub is elindította az őszi szezonját. A taggyűlés elején Asztalos István köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a Séfklub elmúlt hónapokban történt-, illetve a következő hónapokra tervezett eseményeit. Majd sorban szólította a rendezvényen rész vevő kiállítókat. Elsőként Bartók Gabriella a Bonduelle Food Service vezetője ismertette a hamarosan bevezetésre kerülő új termékeket, valamint annak beszerzésének lehetőségeit. Ezzel együtt kitért a későbbi kostoló elkészítésének módjaira. A következő cég, amely bemutatkozási lehetőséget kapott a Szatmári malom volt, melyet Sütő Gábor Ügyvezető képviselt. Az igazgató elmondta, hogy egyre többen szeretik és egyre többen választják a Szatmári liszteket. Szeretik a gyakorlott és kezdő háziasszonyok, a házi kenyérsütéssel próbálkozók, de a Szatmári lisztekre esik a minőségre igényes pékek, cukrászok, ipari felhasználók választása is. Elmondta továbbá, hogy a Szatmári Cégcsoport több mint 20 éve a magyar gazdasági élet meghatározó szereplőjévé vált. Malomipari kapacitását jól jellemzi, hogy ma már napi 1400 tonna gabona feldolgozásával rendelkezik. A technikai háttérüknek köszönhetően a standard termékeken túl, lehetőség nyílt a megrendelők speciális igényeinek kielégítésére. A sütőipari, édesipari, tésztaipari és egyéb célliszteken túl különös odafigyeléssel történik a kisegységű csomagolásban forgalmazott háztartási lisztek gyártása is. „Szeretnék, ha a Szatmári lisztek egyet jelentenének a mindennapok megoldásával.” – fogalmazott az ügyvezető. Ezt követően Nyíri Erik a McCain képviseletében elmondta, hogy a következő hónapban mely termékeik lesznek akciósan beszerezhetők, melyek elkészítésének módjait is ismertette a jelenlévőkkel. A felhasználás sokszínűségét és az egyszerű elkészíthetőségét rögtönzött kóstolóval prezentálta. Utolsó előttiként került bemutatásra a Living Foods termékpalettája, melyet Föglein András és Szabó Károly prezentált a jelenlévőknek. Megtudtuk, hogy „az egészség még sosem volt ilyen finom!” Ugyanis az elmondás szerint az egészséges és finom étrendet támogatják a fermentált és csíráztatott termékeikkel. Mindezt világszintű szabadalommal, hazai gyártással, és a legmagasabb technológiával alátámasztva. A Living Foods termékeiből a vegán életmód elvárásainak megfelelően Lajos Laura, míg a Bonduelle termékeiből és a Fagor gépeket használva Blendea Károly készített kostolót a Séfek számára. Ezzel egyidőben az ételkészítés során a gyakorlatban is használva kerültek bemutatásra a Fagor Magyarország ipari konyhagépei is (kombinált sütő, sokkoló, vákuumozó, stb.), melyekről Blendea Károly, Majoros Viktor és Baranyai András (Anvalor Kft) árult el részleteket a Séfek számára. A taggyűlés így a kostólóval folytatódott, melyet a 2025-ös szezon versenykiírásainak átbeszélése zárt. A rendezvényen készült még több fotó ide kattintva elérhető >>> A következő taggyűlés október 7-én kerül megrendezésre. .
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ízelítő a gasztronómia oktatásunk múltjából és jelenéből A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Vendéglátás Intézeti Tanszéke Ízelítő a …
A kávéfogyasztás pozitív hatásait vizsgálták Napi fél és 3 csésze közötti kávé elfogyasztása kedvező hatással van a szív- és …