Főoldal Hírek Ajánló Becsöngettek a Séfklubban is

Becsöngettek a Séfklubban is

7 perc átlagos olvasási idő
0
175
 ehaccp_topbanner3.jpg

2024. szeptember 2-án hétfőn rendezte meg soron következő taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete Budaörsön a Friedmann házban.

 

A szokásos nyári szünetet követő első taggyűlés egybeesett az iskolákba történő becsöngetés napjával, így a Séfklub is elindította az őszi szezonját.

A taggyűlés elején Asztalos István köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a Séfklub elmúlt hónapokban történt-, illetve a következő hónapokra tervezett eseményeit. Majd sorban szólította a rendezvényen rész vevő kiállítókat.

 

Elsőként Bartók Gabriella a Bonduelle Food Service vezetője ismertette a hamarosan bevezetésre kerülő új termékeket, valamint annak beszerzésének lehetőségeit. Ezzel együtt kitért a későbbi kostoló elkészítésének módjaira.

 

A következő cég, amely bemutatkozási lehetőséget kapott a Szatmári malom volt, melyet Sütő Gábor Ügyvezető képviselt. Az igazgató elmondta, hogy egyre többen szeretik és egyre többen választják a Szatmári liszteket. Szeretik a gyakorlott és kezdő háziasszonyok, a házi kenyérsütéssel próbálkozók, de a Szatmári lisztekre esik a minőségre igényes pékek, cukrászok, ipari felhasználók választása is. Elmondta továbbá, hogy a Szatmári Cégcsoport több mint 20 éve a magyar gazdasági élet meghatározó szereplőjévé vált. Malomipari kapacitását jól jellemzi, hogy ma már napi 1400 tonna gabona feldolgozásával rendelkezik. A technikai háttérüknek köszönhetően a standard termékeken túl, lehetőség nyílt a megrendelők speciális igényeinek kielégítésére. A sütőipari, édesipari, tésztaipari és egyéb célliszteken túl különös odafigyeléssel történik a kisegységű csomagolásban forgalmazott háztartási lisztek gyártása is.

„Szeretnék, ha a Szatmári lisztek egyet jelentenének a mindennapok megoldásával.”

– fogalmazott az ügyvezető.

 

Ezt követően Nyíri Erik a McCain képviseletében elmondta, hogy a következő hónapban mely termékeik lesznek akciósan beszerezhetők, melyek elkészítésének módjait is ismertette a jelenlévőkkel. A felhasználás sokszínűségét és az egyszerű elkészíthetőségét rögtönzött kóstolóval prezentálta.

 

Utolsó előttiként került bemutatásra a Living Foods termékpalettája, melyet Föglein András és Szabó Károly prezentált a jelenlévőknek. Megtudtuk, hogy „az egészség még sosem volt ilyen finom!” Ugyanis az elmondás szerint az egészséges és finom étrendet támogatják a fermentált és csíráztatott termékeikkel. Mindezt világszintű szabadalommal, hazai gyártással, és a legmagasabb technológiával alátámasztva.

A Living Foods termékeiből a vegán életmód elvárásainak megfelelően Lajos Laura, míg a Bonduelle termékeiből és a Fagor gépeket használva Blendea Károly készített kostolót a Séfek számára.

 

 

Ezzel egyidőben az ételkészítés során a gyakorlatban is használva kerültek bemutatásra a Fagor Magyarország ipari konyhagépei is (kombinált sütő, sokkoló, vákuumozó, stb.), melyekről Blendea Károly, Majoros Viktor és Baranyai András (Anvalor Kft) árult el részleteket a Séfek számára.

 

A taggyűlés így a kostólóval folytatódott, melyet a 2025-ös szezon versenykiírásainak átbeszélése zárt.

 

A rendezvényen készült még több fotó ide kattintva elérhető >>>

 

A következő taggyűlés október 7-én kerül megrendezésre.

 

.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …