Ajánló Túl az ötvenen az Étrend taglétszáma Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-03-07 19 perc átlagos olvasási idő 0 2,970 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2017. március 6-ára hívta össze, idei második közgyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, hiszen az elmúlt időszak eseményei, valamint a jövőbeli célkitűzések ezt indokolttá tették. A Séfklub újabb tagokkal bővült, így a tavalyi kritikusan alacsony tagszám után, az idei létszám bőven meghaladja az ötven főt. Jöttek Bajáról, Kalocsáról, Gyenesdiásról, Győrből, de volt olyan is, aki hétszáz kilométert utazva Csíkszeredáról érkezett. A feldúsult taglétszám egészen kiemelkedő eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy nem is mindenki tudott jelen lenni a gyűlésen. Na, igen és jóformán még két hónap sem telt el az új vezetés kinevezése óta. A vezetőség a gyűlést az elmúlt egy hónapban lezajlott megbeszélések, partneri tárgyalások eredményének ismertetésével kezdte, egyben kitért az átadással kapcsolatos problémák felvázolására, és tájékoztatást adtak arról is a tagságnak, hogy más eszköz híján, jogorvoslati lépéseket kezdeményeztek a leköszönő elnökség hozzáállása végett. Azután közgyűlés keretében, egyhangú szavazással fogadták el az Alapszabály módosítását, így a jövőben számtalan, az Egyesülettel kapcsolatos szabály megváltozik. Ilyenek a tagsági viszony kezdeményezése, valamint megtartása. Immáron nem kell a két ajánlót begyűjtenie a tagnak jelentkezőnek, azonban nem is egyenes út vezet az egyesület tagságába. Bevezettek egy új rendszert, mely szerint a jövőben az Egyesület „rendes tagi” címét az elnökség javaslatára, a tagság döntésével, vagy két lépcsőben lehet megszerezni. Ezt vendéglátóipari végzettséghez, és/vagy tevékenységhez kötötték, amitől külön közgyűlési döntéssel el lehet ugyan térni. A tavalyi évre vonatkozó szakmai-, és pénzügyi beszámoló megvitatása, és elfogadása a jelenlegi elnökség részéről ugyan kiírásra került, azonban a leköszönő elnökség kötelezettségei ellenére, nem jelent meg a tagság előtt, még csak képviselő által sem, de még csak a beszámolókat sem jutatta el részükre. A tagság ezt elégedetlenséggel fogadta, ami érthető, hiszen itt törvényi kötelezettségekről beszélünk. A közgyűlés ettől függetlenül jó hangulatban folytatódott. Az Séfklub Alapszabályában az is egyértelműsítésre került, hogy az Egyesület logóját csak és kizárólag az a tag jogosult használni, aki a tagdíjfizetési kötelezettségének minden év márciusáig eleget tesz. Ennek elmaradása esetén <és ettől eltérő egyedi döntés nélkül> a tagsága törlésre kerül. Jelen döntéssel, immáron azok tagsága is megszűnt, akik évek óta ugyan tagok voltak a Séfklubban, de gyűlésekre nem jártak, tagdíjat nem fizettek. A vezetőség kiemelte, hogy senkit nem kizárni kívánnak, oda mindenkit visszavárnak, ezzel a döntéssel csak az évek óta „pangó” tagság kérdését kívánták rendezni. Így aki tagja kíván továbbra is maradni az Étrend Egyesületnek, az mielőbb jelezze ezt a megadott elérhetőségeken, mert ennek elmaradásával a jogosultságai, a döntés értelmében megszűntek. A nap talán legfontosabb döntése volt, a 2017-es költségvetés megszavazása, mely az elnök elmondása szerint: „Két hónap kellett ugyan, de rendbe tettük! Immáron az idei költségvetésünk biztosítottnak tekinthető.” Ennek értelmében az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a következő programpontokat vezette, vagy vezeti be. Január óta elindított egy Séfbérlés című projektet, ami kimondottan a munkaadóknak szól. Segítségükre kívánnak lenni, hogy amennyiben bármi ok miatt, de azonnal megoldandó munkaerő problémájuk akad, akkor igénybe tudjanak venni egy szolgáltatást, mellyel minimálisra csökkenthető a veszteségük. Bevezettek egy, a másik oldalt segítő jogsegély szolgálatot, ennek „Séfsegély” a címe, melyet a tagjaik díjmentesen vehetnek igénybe. Ebben a szerződések véleményezésétől, a munkajogi tanácsadásig minden benne van. Azt gondoljuk, a séfekre nézve eddig ez egy példátlan dolog Magyarországon. Kedvezményrendszert is indítottak, ami a „mindenki jól jár” elvére épül, hiszen a séf olcsóbban jut hozzá a termékhez, a termelő, vagy cég, esetleg szolgáltató, ezzel forgalmat generál, és egyben ügyfelet, illetve vásárlót szerez magának. Hamarosan indul a szakmai „Chef Workshop” című projektjük is, ami korábban már létezett. A hónapról-hónapra zajló rendezvényeken vélhetőleg fejlődni, informálódni tudnak majd a séfek. A másik előnye, hogy a cégek tudnak komoly szakmai grémium előtt bemutatkozni, vagy éppen tesztelést kérni. Az elnök elmondta, hogy programjaik létrehozásában a „mindenki járjon jól” elvét igyekeznek követni. A közgyűlés zárása után az újonnan érkezők kaptak bemutatkozási lehetőséget, ami mondhatjuk egészen jó hangulatúra, sőt vidámra sikerült. A Séfklub következő állomása a Csepeli Szamos Mátyás iskolában lesz megrendezve, ahol a Gastro & Hotel Kft. workshopja kerül megredezésre. A legújabb Rational bemutatóját Szekeres Tibor, a Rational európai képviselőjének, egyben séfjének kóstolással egybekötött prezentációja követi. A Rational bemutatása mellett, megtudhatod, hogy – Mi mindenre használhatod a gőzpárolót? – Miben más egy Rational, mint a többi sütő? – Az A la Carte étkeztetésben is alkalmazható a Rational? – Mennyi idő alatt térül meg a befektetésed? Igen, és még kóstolhatsz is! 🙂 Jelentkezz, légy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja, így máris részt vehetsz a díjmentes Séfklub workshopon. Ne feledd szlogenünket,: "Fejlődj együtt a szakmával!" Még több képet IDE KATTINTVA tudsz elérni. Csatlakozz: info(kukac)etrendegyesulet.hu https://www.etrendegyesulet.hu/csatlakozas
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot – jelentette ki …