Főoldal Hírek Ajánló Túl az ötvenen az Étrend taglétszáma

Túl az ötvenen az Étrend taglétszáma

19 perc átlagos olvasási idő
0
2,776
 ehaccp_topbanner3.jpg

2017. március 6-ára hívta össze, idei második közgyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, hiszen az elmúlt időszak eseményei, valamint a jövőbeli célkitűzések ezt indokolttá tették.

A Séfklub újabb tagokkal bővült, így a tavalyi kritikusan alacsony tagszám után, az idei létszám bőven meghaladja az ötven főt. Jöttek Bajáról, Kalocsáról, Gyenesdiásról, Győrből, de volt olyan is, aki hétszáz kilométert utazva Csíkszeredáról érkezett. A feldúsult taglétszám egészen kiemelkedő eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy nem is mindenki tudott jelen lenni a gyűlésen. Na, igen és jóformán még két hónap sem telt el az új vezetés kinevezése óta.

A vezetőség a gyűlést az elmúlt egy hónapban lezajlott megbeszélések, partneri tárgyalások eredményének ismertetésével kezdte, egyben kitért az átadással kapcsolatos problémák felvázolására, és tájékoztatást adtak arról is a tagságnak, hogy más eszköz híján, jogorvoslati lépéseket kezdeményeztek a leköszönő elnökség hozzáállása végett.

Azután közgyűlés keretében, egyhangú szavazással fogadták el az Alapszabály módosítását, így a jövőben számtalan, az Egyesülettel kapcsolatos szabály megváltozik.

Ilyenek a tagsági viszony kezdeményezése, valamint megtartása. Immáron nem kell a két ajánlót begyűjtenie a tagnak jelentkezőnek, azonban nem is egyenes út vezet az egyesület tagságába. Bevezettek egy új rendszert, mely szerint a jövőben az Egyesület „rendes tagi” címét az elnökség javaslatára, a tagság döntésével, vagy két lépcsőben lehet megszerezni. Ezt vendéglátóipari végzettséghez, és/vagy tevékenységhez kötötték, amitől külön közgyűlési döntéssel el lehet ugyan térni.  

A tavalyi évre vonatkozó szakmai-, és pénzügyi beszámoló megvitatása, és elfogadása a jelenlegi elnökség részéről ugyan kiírásra került, azonban a leköszönő elnökség kötelezettségei ellenére, nem jelent meg a tagság előtt, még csak képviselő által sem, de még csak a beszámolókat sem jutatta el részükre. A tagság ezt elégedetlenséggel fogadta, ami érthető, hiszen itt törvényi kötelezettségekről beszélünk. A közgyűlés ettől függetlenül jó hangulatban folytatódott.

Az Séfklub Alapszabályában az is egyértelműsítésre került, hogy az Egyesület logóját csak és kizárólag az a tag jogosult használni, aki a tagdíjfizetési kötelezettségének minden év márciusáig eleget tesz. Ennek elmaradása esetén <és ettől eltérő egyedi döntés nélkül> a tagsága törlésre kerül.

Jelen döntéssel, immáron azok tagsága is megszűnt, akik évek óta ugyan tagok voltak a Séfklubban, de gyűlésekre nem jártak, tagdíjat nem fizettek.

A vezetőség kiemelte, hogy senkit nem kizárni kívánnak, oda mindenkit visszavárnak, ezzel a döntéssel csak az évek óta „pangó” tagság kérdését kívánták rendezni. Így aki tagja kíván továbbra is maradni az Étrend Egyesületnek, az mielőbb jelezze ezt a megadott elérhetőségeken, mert ennek elmaradásával a jogosultságai, a döntés értelmében megszűntek.

A nap talán legfontosabb döntése volt, a 2017-es költségvetés megszavazása, mely az elnök elmondása szerint:

 

„Két hónap kellett ugyan, de rendbe tettük! Immáron az idei költségvetésünk biztosítottnak tekinthető.”

 

Ennek értelmében az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a következő programpontokat vezette, vagy vezeti be.

Január óta elindított egy Séfbérlés című projektet, ami kimondottan a munkaadóknak szól. Segítségükre kívánnak lenni, hogy amennyiben bármi ok miatt, de azonnal megoldandó munkaerő problémájuk akad, akkor igénybe tudjanak venni egy szolgáltatást, mellyel minimálisra csökkenthető a veszteségük.

Bevezettek egy, a másik oldalt segítő jogsegély szolgálatot, ennek „Séfsegély” a címe, melyet a tagjaik díjmentesen vehetnek igénybe. Ebben a szerződések véleményezésétől, a munkajogi tanácsadásig minden benne van. Azt gondoljuk, a séfekre nézve eddig ez egy példátlan dolog Magyarországon.

Kedvezményrendszert is indítottak, ami a „mindenki jól jár” elvére épül, hiszen a séf olcsóbban jut hozzá a termékhez, a termelő, vagy cég, esetleg szolgáltató, ezzel forgalmat generál, és egyben ügyfelet, illetve vásárlót szerez magának.

Hamarosan indul a szakmai „Chef Workshop” című projektjük is, ami korábban már létezett. A hónapról-hónapra zajló rendezvényeken vélhetőleg fejlődni, informálódni tudnak majd a séfek. A másik előnye, hogy a cégek tudnak komoly szakmai grémium előtt bemutatkozni, vagy éppen tesztelést kérni.

Az elnök elmondta, hogy programjaik létrehozásában a „mindenki járjon jól” elvét igyekeznek követni.

A közgyűlés zárása után az újonnan érkezők kaptak bemutatkozási lehetőséget, ami mondhatjuk egészen jó hangulatúra, sőt vidámra sikerült.

 

A Séfklub következő állomása a Csepeli Szamos Mátyás iskolában lesz megrendezve, ahol a Gastro & Hotel Kft. workshopja kerül megredezésre.

A legújabb Rational bemutatóját Szekeres Tibor, a Rational európai képviselőjének, egyben séfjének kóstolással egybekötött prezentációja követi.

 

A Rational bemutatása mellett, megtudhatod, hogy

– Mi mindenre használhatod a gőzpárolót?

– Miben más egy Rational, mint a többi sütő?

– Az A la Carte étkeztetésben is alkalmazható a Rational?

– Mennyi idő alatt térül meg a befektetésed?

Igen, és még kóstolhatsz is! 🙂

 

Jelentkezz, légy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja, így máris részt vehetsz a díjmentes Séfklub workshopon.

 

Ne feledd szlogenünket,:

"Fejlődj együtt a szakmával!"

 

Még több képet IDE KATTINTVA tudsz elérni.

 

Csatlakozz:

info(kukac)etrendegyesulet.hu

https://www.etrendegyesulet.hu/csatlakozas

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …