Főoldal Hírek Ajánló Túl az ötvenen az Étrend taglétszáma

Túl az ötvenen az Étrend taglétszáma

19 perc átlagos olvasási idő
0
2,967
 ehaccp_topbanner3.jpg

2017. március 6-ára hívta össze, idei második közgyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, hiszen az elmúlt időszak eseményei, valamint a jövőbeli célkitűzések ezt indokolttá tették.

A Séfklub újabb tagokkal bővült, így a tavalyi kritikusan alacsony tagszám után, az idei létszám bőven meghaladja az ötven főt. Jöttek Bajáról, Kalocsáról, Gyenesdiásról, Győrből, de volt olyan is, aki hétszáz kilométert utazva Csíkszeredáról érkezett. A feldúsult taglétszám egészen kiemelkedő eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy nem is mindenki tudott jelen lenni a gyűlésen. Na, igen és jóformán még két hónap sem telt el az új vezetés kinevezése óta.

A vezetőség a gyűlést az elmúlt egy hónapban lezajlott megbeszélések, partneri tárgyalások eredményének ismertetésével kezdte, egyben kitért az átadással kapcsolatos problémák felvázolására, és tájékoztatást adtak arról is a tagságnak, hogy más eszköz híján, jogorvoslati lépéseket kezdeményeztek a leköszönő elnökség hozzáállása végett.

Azután közgyűlés keretében, egyhangú szavazással fogadták el az Alapszabály módosítását, így a jövőben számtalan, az Egyesülettel kapcsolatos szabály megváltozik.

Ilyenek a tagsági viszony kezdeményezése, valamint megtartása. Immáron nem kell a két ajánlót begyűjtenie a tagnak jelentkezőnek, azonban nem is egyenes út vezet az egyesület tagságába. Bevezettek egy új rendszert, mely szerint a jövőben az Egyesület „rendes tagi” címét az elnökség javaslatára, a tagság döntésével, vagy két lépcsőben lehet megszerezni. Ezt vendéglátóipari végzettséghez, és/vagy tevékenységhez kötötték, amitől külön közgyűlési döntéssel el lehet ugyan térni.  

A tavalyi évre vonatkozó szakmai-, és pénzügyi beszámoló megvitatása, és elfogadása a jelenlegi elnökség részéről ugyan kiírásra került, azonban a leköszönő elnökség kötelezettségei ellenére, nem jelent meg a tagság előtt, még csak képviselő által sem, de még csak a beszámolókat sem jutatta el részükre. A tagság ezt elégedetlenséggel fogadta, ami érthető, hiszen itt törvényi kötelezettségekről beszélünk. A közgyűlés ettől függetlenül jó hangulatban folytatódott.

Az Séfklub Alapszabályában az is egyértelműsítésre került, hogy az Egyesület logóját csak és kizárólag az a tag jogosult használni, aki a tagdíjfizetési kötelezettségének minden év márciusáig eleget tesz. Ennek elmaradása esetén <és ettől eltérő egyedi döntés nélkül> a tagsága törlésre kerül.

Jelen döntéssel, immáron azok tagsága is megszűnt, akik évek óta ugyan tagok voltak a Séfklubban, de gyűlésekre nem jártak, tagdíjat nem fizettek.

A vezetőség kiemelte, hogy senkit nem kizárni kívánnak, oda mindenkit visszavárnak, ezzel a döntéssel csak az évek óta „pangó” tagság kérdését kívánták rendezni. Így aki tagja kíván továbbra is maradni az Étrend Egyesületnek, az mielőbb jelezze ezt a megadott elérhetőségeken, mert ennek elmaradásával a jogosultságai, a döntés értelmében megszűntek.

A nap talán legfontosabb döntése volt, a 2017-es költségvetés megszavazása, mely az elnök elmondása szerint:

 

„Két hónap kellett ugyan, de rendbe tettük! Immáron az idei költségvetésünk biztosítottnak tekinthető.”

 

Ennek értelmében az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a következő programpontokat vezette, vagy vezeti be.

Január óta elindított egy Séfbérlés című projektet, ami kimondottan a munkaadóknak szól. Segítségükre kívánnak lenni, hogy amennyiben bármi ok miatt, de azonnal megoldandó munkaerő problémájuk akad, akkor igénybe tudjanak venni egy szolgáltatást, mellyel minimálisra csökkenthető a veszteségük.

Bevezettek egy, a másik oldalt segítő jogsegély szolgálatot, ennek „Séfsegély” a címe, melyet a tagjaik díjmentesen vehetnek igénybe. Ebben a szerződések véleményezésétől, a munkajogi tanácsadásig minden benne van. Azt gondoljuk, a séfekre nézve eddig ez egy példátlan dolog Magyarországon.

Kedvezményrendszert is indítottak, ami a „mindenki jól jár” elvére épül, hiszen a séf olcsóbban jut hozzá a termékhez, a termelő, vagy cég, esetleg szolgáltató, ezzel forgalmat generál, és egyben ügyfelet, illetve vásárlót szerez magának.

Hamarosan indul a szakmai „Chef Workshop” című projektjük is, ami korábban már létezett. A hónapról-hónapra zajló rendezvényeken vélhetőleg fejlődni, informálódni tudnak majd a séfek. A másik előnye, hogy a cégek tudnak komoly szakmai grémium előtt bemutatkozni, vagy éppen tesztelést kérni.

Az elnök elmondta, hogy programjaik létrehozásában a „mindenki járjon jól” elvét igyekeznek követni.

A közgyűlés zárása után az újonnan érkezők kaptak bemutatkozási lehetőséget, ami mondhatjuk egészen jó hangulatúra, sőt vidámra sikerült.

 

A Séfklub következő állomása a Csepeli Szamos Mátyás iskolában lesz megrendezve, ahol a Gastro & Hotel Kft. workshopja kerül megredezésre.

A legújabb Rational bemutatóját Szekeres Tibor, a Rational európai képviselőjének, egyben séfjének kóstolással egybekötött prezentációja követi.

 

A Rational bemutatása mellett, megtudhatod, hogy

– Mi mindenre használhatod a gőzpárolót?

– Miben más egy Rational, mint a többi sütő?

– Az A la Carte étkeztetésben is alkalmazható a Rational?

– Mennyi idő alatt térül meg a befektetésed?

Igen, és még kóstolhatsz is! 🙂

 

Jelentkezz, légy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja, így máris részt vehetsz a díjmentes Séfklub workshopon.

 

Ne feledd szlogenünket,:

"Fejlődj együtt a szakmával!"

 

Még több képet IDE KATTINTVA tudsz elérni.

 

Csatlakozz:

info(kukac)etrendegyesulet.hu

https://www.etrendegyesulet.hu/csatlakozas

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…