Főoldal Hírek Utazás Tovább emelkednek a turisztikai bevételek

Tovább emelkednek a turisztikai bevételek

4 perc átlagos olvasási idő
0
825
 ehaccp_topbanner3.jpg

A tavalyi történelmi rekordév után 2019 elején is folytatódott a vendégek számának növekedése Magyarországon. Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma közel azonos maradt, a szálláshelyek közel 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest.

Tovább nőtt mind a belföldi, mind a külföldi vendégek száma 2018 januárjához képest, az év első hónapjában az összes vendégszám csaknem elérte a 650 ezer főt. Kétszámjegyű növekedést értünk el olyan fontos küldőpiacainkról, mint az Egyesült Államok, Kína, Spanyolország, a régióból pedig Romániából és Csehországból érkeztek jóval többen hazánkba, mint tavaly ilyenkor. Jó hír az is, hogy továbbra is élénk a belföldi turizmus, amit a SZÉP-kártya költések több mint 7 százalékos emelkedése is erősít.

A pihenőkártya 2019-ben a korábbi évekhez képest is nagyobb mértékben fogja ösztönözni a magyar családok belföldi utazásait.

A következő években már nem kell márciusig várnunk, hogy megismerjük a januári forgalmi adatokat. A júliustól bevezetésre kerülő Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak köszönhetően jövőre már valós időben, a teljes szektorra vonatkozóan fogjuk látni a turisztikai mutatószámokat, amely hozzájárul az ágazat versenyképességéhez, a célzott fejlesztések és kampányok tervezéséhez.

 
NTÜ Kép: Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…