Főoldal Hírek Átólzéig Szeptemberben folytatódik a Jövő-t-Evő sorozat!

Szeptemberben folytatódik a Jövő-t-Evő sorozat!

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,233
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szeptemberben folytatódik a Jövő-t-Evő sorozat!

 

További négy alkalommal ülnek össze a civil, a hivatali és szakmai szektor képviselői, hogy megvitassák, környezetbarátabbá tehetőek-e a hazai vendéglátóhelyek és a rendezvények.

Szeptember 30-án folytatódik a Felelős GasztrohősésZöldövezet Társulásáltal elindítottJövő-t-Evőnevű szakmai fórumsorozat. A havonta megrendezésre kerülő találkozókon azok a fenntarthatósági eszközök kerülnek bemutatásra, amelyeket a vendéglátóhelyek és rendezvényre kitelepülők beépíthetnek működésükbe. Az ingyenes rendezvényeken a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.

 

Az év eleji három fórum témái a helyi és szezonális termékek beszerzésének akadályai, a kitelepülések “zöldítése”, illetve a környezetbarát csomagolás és szállítás lehetőségei voltak. “Olykor egészen éles viták indultak, amelyek megmutatták, hogy a fórumokon részt vevő különböző szervezetek képviselői mennyire más szempontból látják az adott környezetvédelmi kérdést. A Jövő-t-Evő célja pont az, hogy ezeknek hangot adjunk és közösen találjunk utat a megoldás felé” – mondta Csobay Krisztina, a Zöldövezet Társulás elnöke.  

 

“Szeretnénk elkerülni, hogy a vendéglátósok és rendezvényszervezők pletykák vagy egy-egy rossz példa alapján alkossanak véleményt a fenntarthatóságról. Tudjuk, hogy nincs még mindenre szabályozás, vagy kialakult jó gyakorlat, ezért úgy gondoljuk, hogy sokkal jobb megoldás összehozni a feleket és harmonizálni a szakma, a hivatalok és a civilek álláspontjait; mintsem hagyni, hogy  mindenki a saját feje után menjen.” – tett hozzá Varga Judit, aFenntartható Étterem minősítéstkiadó Felelős Gasztrohős egyik alapítója.

 

Annak érdekében, hogy élő kapcsolatot tarthassanak fent a fórumok résztvevőivel és érdeklődőkkel, a szervezők online közvetítik az eseményeket és fogadják a felmerülő kérdéseket/javaslatokat a Jövő-t-Evő közösségi média csoportjában.

 

A fórumbeszélgetések időpontjai és témái:

  • 2015. szeptember 30. (szerda): Higiénia a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken
  • 2015. október 28. (szerda): Energia- és vízhatékonyság a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken
  • 2015. november 25. (szerda): Hulladékcsökkentés- és kezelés a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken, beleértve az élelmiszer-hulladékot
  • 2015. december 9. (szerda): Társadalmi kapcsolatok és szemléletformálás

 

A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH, támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…