Főoldal Hírek Átólzéig Szeptemberben folytatódik a Jövő-t-Evő sorozat!

Szeptemberben folytatódik a Jövő-t-Evő sorozat!

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,389
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szeptemberben folytatódik a Jövő-t-Evő sorozat!

 

További négy alkalommal ülnek össze a civil, a hivatali és szakmai szektor képviselői, hogy megvitassák, környezetbarátabbá tehetőek-e a hazai vendéglátóhelyek és a rendezvények.

Szeptember 30-án folytatódik a Felelős GasztrohősésZöldövezet Társulásáltal elindítottJövő-t-Evőnevű szakmai fórumsorozat. A havonta megrendezésre kerülő találkozókon azok a fenntarthatósági eszközök kerülnek bemutatásra, amelyeket a vendéglátóhelyek és rendezvényre kitelepülők beépíthetnek működésükbe. Az ingyenes rendezvényeken a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.

 

Az év eleji három fórum témái a helyi és szezonális termékek beszerzésének akadályai, a kitelepülések “zöldítése”, illetve a környezetbarát csomagolás és szállítás lehetőségei voltak. “Olykor egészen éles viták indultak, amelyek megmutatták, hogy a fórumokon részt vevő különböző szervezetek képviselői mennyire más szempontból látják az adott környezetvédelmi kérdést. A Jövő-t-Evő célja pont az, hogy ezeknek hangot adjunk és közösen találjunk utat a megoldás felé” – mondta Csobay Krisztina, a Zöldövezet Társulás elnöke.  

 

“Szeretnénk elkerülni, hogy a vendéglátósok és rendezvényszervezők pletykák vagy egy-egy rossz példa alapján alkossanak véleményt a fenntarthatóságról. Tudjuk, hogy nincs még mindenre szabályozás, vagy kialakult jó gyakorlat, ezért úgy gondoljuk, hogy sokkal jobb megoldás összehozni a feleket és harmonizálni a szakma, a hivatalok és a civilek álláspontjait; mintsem hagyni, hogy  mindenki a saját feje után menjen.” – tett hozzá Varga Judit, aFenntartható Étterem minősítéstkiadó Felelős Gasztrohős egyik alapítója.

 

Annak érdekében, hogy élő kapcsolatot tarthassanak fent a fórumok résztvevőivel és érdeklődőkkel, a szervezők online közvetítik az eseményeket és fogadják a felmerülő kérdéseket/javaslatokat a Jövő-t-Evő közösségi média csoportjában.

 

A fórumbeszélgetések időpontjai és témái:

  • 2015. szeptember 30. (szerda): Higiénia a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken
  • 2015. október 28. (szerda): Energia- és vízhatékonyság a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken
  • 2015. november 25. (szerda): Hulladékcsökkentés- és kezelés a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken, beleértve az élelmiszer-hulladékot
  • 2015. december 9. (szerda): Társadalmi kapcsolatok és szemléletformálás

 

A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH, támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …