Főoldal Hírek Átólzéig Torkos Csütörtök: csupán néhány szabálytalankodó volt

Torkos Csütörtök: csupán néhány szabálytalankodó volt

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,219
 ehaccp_topbanner3.jpg

Torkos Csütörtök: csupán néhány szabálytalankodó volt

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi revizorai a torkos csütörtöki ellenőrzésen hatvanhárom vizsgálatból mindössze ötször találtak szabálytalanságot. Akadt ugyan olyan vendéglátóhely, amely az ilyenkor szokásos árengedményt a pénztárgép használatának mellőzésével akarta kompenzálni, a jellemző mégis a nyugtaadás és a szabályszerűen bejelentett alkalmazott foglalkoztatása volt.

A NAV revizorai Torkos Csütörtökön is ellenőrizték a fővárosi vendéglátóhelyeket. Huszonnyolc helyszínen arra voltak kíváncsiak, hogy a „torkoskodó” vendégek kapnak-e szabályos nyugtát az elfogyasztott ételekről, italokról. A vizsgáltak közül mindössze két étterem mulasztotta el beütni a bevételt az online pénztárgépbe, ezeken a helyeken nyugta helyett csupán pincérblokkot adtak a vendégnek. Az egyik vállalkozó elmondta, hogy az ilyenkor szokásos árengedményt azzal akarta kompenzálni, hogy a bevételt adózás nélkül teszi zsebre.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését is vizsgálták. A szabályok betartása ezen a téren is jellemző volt, a vendéglátóhelyek tizenhatból mindössze három foglalkoztatottal kapcsolatban mulasztottak. Volt olyan, ahol a pincért bejelentették, azonban a konyhalányt nem.

A NAV az elmúlt évhez hasonlóan – az idei ellenőrzési irányokban meghatározottak szerint – 2015-ben is rendszeresen és visszatérően ellenőrzi a fővárosi vendéglátóhelyeket.-írja az intézmény közleményében.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …