Főoldal Hírek Átólzéig Torkos Csütörtök: csupán néhány szabálytalankodó volt

Torkos Csütörtök: csupán néhány szabálytalankodó volt

3 perc átlagos olvasási idő
0
999
 ehaccp_topbanner3.jpg

Torkos Csütörtök: csupán néhány szabálytalankodó volt

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi revizorai a torkos csütörtöki ellenőrzésen hatvanhárom vizsgálatból mindössze ötször találtak szabálytalanságot. Akadt ugyan olyan vendéglátóhely, amely az ilyenkor szokásos árengedményt a pénztárgép használatának mellőzésével akarta kompenzálni, a jellemző mégis a nyugtaadás és a szabályszerűen bejelentett alkalmazott foglalkoztatása volt.

A NAV revizorai Torkos Csütörtökön is ellenőrizték a fővárosi vendéglátóhelyeket. Huszonnyolc helyszínen arra voltak kíváncsiak, hogy a „torkoskodó” vendégek kapnak-e szabályos nyugtát az elfogyasztott ételekről, italokról. A vizsgáltak közül mindössze két étterem mulasztotta el beütni a bevételt az online pénztárgépbe, ezeken a helyeken nyugta helyett csupán pincérblokkot adtak a vendégnek. Az egyik vállalkozó elmondta, hogy az ilyenkor szokásos árengedményt azzal akarta kompenzálni, hogy a bevételt adózás nélkül teszi zsebre.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését is vizsgálták. A szabályok betartása ezen a téren is jellemző volt, a vendéglátóhelyek tizenhatból mindössze három foglalkoztatottal kapcsolatban mulasztottak. Volt olyan, ahol a pincért bejelentették, azonban a konyhalányt nem.

A NAV az elmúlt évhez hasonlóan – az idei ellenőrzési irányokban meghatározottak szerint – 2015-ben is rendszeresen és visszatérően ellenőrzi a fővárosi vendéglátóhelyeket.-írja az intézmény közleményében.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…