Főoldal Hírek Színes Év Bejglije verseny versenyeredmények

Év Bejglije verseny versenyeredmények

6 perc átlagos olvasási idő
0
250
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén hagyományteremtő céllal hirdette meg az Év Bejglije versenyt.

Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, melyet szintén Ipartestületünk kezdeményezett.

„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Ebben a kategóriában indulhattak a vegyes töltelékű, különleges bejglik is.

A három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szakmai zsűri. A zsűri tagjai voltak:

  • Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, a zsűri elnöke
  • Kovács Sándor cukrászmester a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfje
  • Pataki Ádám cukrászmester az érdi Pataki Cukrászdából
  • Nagy Péter cukrászmester a Szamos Marcipán cukrászséfje
  • Harsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető, és egyben cukrász kolléga

Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.

Íme a versenyeredmények:

Hagyományos diós kategóriában:

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  • Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
  • Bronzérmes: Nagy László – Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár

Hagyományos mákos kategóriában:

  • Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Pass Szilvia – Aranyalma Cukrászda, Székesfehérvár
  • Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
  • Bronzérmes: Berecz Attila – Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba

Ínyenc kategóriában:

  • Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Angyali bejgli – Urbán Ildikó – Ildikó Cukrászda, Szarvas
  • Ezüstérmes: Csemege diós – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  • Ezüstérmes: Vörösboros aszaltszilvás bejgli almacukorral – Kádár Ferenc – Temesvári & Kádár Cukrászat és Pékség, Tiszanána
  • Bronzérmes: Csemege mákos-meggyes – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  
  • Az Év Bejglije Verseny 2020.

    Versenykiírás A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott…
  • Év Fagylaltja verseny 2019.

    A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben ismét megrendezte a nagy népszer…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

A gyermekeké a december az 50 éves Libegőn és 150 éves Siklón

Az év utolsó hónapjában a gyerekek egy szimbolikusnak mondható, 100 Ft-os jeggyel utazhatn…