Színes Év Bejglije verseny versenyeredmények Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-11-20 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,555 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén hagyományteremtő céllal hirdette meg az Év Bejglije versenyt.Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, melyet szintén Ipartestületünk kezdeményezett.„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre.Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Ebben a kategóriában indulhattak a vegyes töltelékű, különleges bejglik is.A három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szakmai zsűri. A zsűri tagjai voltak:Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, a zsűri elnökeKovács Sándor cukrászmester a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfjePataki Ádám cukrászmester az érdi Pataki CukrászdábólNagy Péter cukrászmester a Szamos Marcipán cukrászséfjeHarsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető, és egyben cukrász kollégaAz ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.Íme a versenyeredmények:Hagyományos diós kategóriában:Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, DunaharasztiEzüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, BudapestBronzérmes: Nagy László – Marcipán Cukrászda, DunaföldvárHagyományos mákos kategóriában:Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Pass Szilvia – Aranyalma Cukrászda, SzékesfehérvárEzüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, BudapestBronzérmes: Berecz Attila – Máksüti Kézműves Cukrászda, PiliscsabaÍnyenc kategóriában:Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Angyali bejgli – Urbán Ildikó – Ildikó Cukrászda, SzarvasEzüstérmes: Csemege diós – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, DunaharasztiEzüstérmes: Vörösboros aszaltszilvás bejgli almacukorral – Kádár Ferenc – Temesvári & Kádár Cukrászat és Pékség, TiszanánaBronzérmes: Csemege mákos-meggyes – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti Houdini tiszteletére egyedülálló alkalmi bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta KSH: a szolgáltatás külkereskedelmi többlet a harmadik negyedévben 3,5 milliárd euró volt Torinót választották az intelligens turizmus európai fővárosának Újraindul a turizmus-vendéglátás szak a MATE Georgikon Campusán Bioforradalmat sürgetnek a szakemberek a közétkeztetésben – Íme, a XXXIV. Biokultúra Tudományos Nap zárónyilatkozata
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megjelent az Oldalas magazin 2020. márciusi száma Ez , mindenki számára ingyenesen és azonnal elérhető a honlapunkon (www.oldalasmagazin.hu ), vagy közvetlenül …
Péniszeket felszolgáló éttermet nyitottak Kínában! Peking – Állati nemi szerveket persze sok helyen ehetünk Kínában de van egy étterem …