Színes Év Bejglije verseny versenyeredmények Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-11-20 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,613 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén hagyományteremtő céllal hirdette meg az Év Bejglije versenyt. Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében. A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, melyet szintén Ipartestületünk kezdeményezett. „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre. Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Ebben a kategóriában indulhattak a vegyes töltelékű, különleges bejglik is. A három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szakmai zsűri. A zsűri tagjai voltak: Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, a zsűri elnökeKovács Sándor cukrászmester a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfjePataki Ádám cukrászmester az érdi Pataki CukrászdábólNagy Péter cukrászmester a Szamos Marcipán cukrászséfjeHarsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető, és egyben cukrász kolléga Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között. Íme a versenyeredmények: Hagyományos diós kategóriában: Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, DunaharasztiEzüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, BudapestBronzérmes: Nagy László – Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár Hagyományos mákos kategóriában: Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Pass Szilvia – Aranyalma Cukrászda, SzékesfehérvárEzüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, BudapestBronzérmes: Berecz Attila – Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba Ínyenc kategóriában: Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Angyali bejgli – Urbán Ildikó – Ildikó Cukrászda, SzarvasEzüstérmes: Csemege diós – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, DunaharasztiEzüstérmes: Vörösboros aszaltszilvás bejgli almacukorral – Kádár Ferenc – Temesvári & Kádár Cukrászat és Pékség, TiszanánaBronzérmes: Csemege mákos-meggyes – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti Milyen jogok illetik meg az embert a pszichiátrián? KÁN Egyetemi Napok 2025 – Agrárinnováció, hagyomány és közösség három napon át A MATE-ra költözik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Nemzetközi szinten csökken, itthon nő a pezsgőfogyasztás Tiszta művészet – Vízsugárral festett üzenet kelti életre a Szépművészeti Múzeum lépcsőit
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nyáron költik el a juttatás nagy részét a SZÉP-kártya birtokosok Idén július végéig több mint 10 százalékos növekedést mutat a SZÉP-kártya költések összege …
Tradicionális sonkakészítés Bujdosó-módra Tradicionális sonkakészítés Bujdosó-módra A húsvét az egyik legfontosabb keresztény ünnepünk, amelyhez számos sokszínű …