Főoldal Hírek Átólzéig Top 5 különleges wellness hotel

Top 5 különleges wellness hotel

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,931
 ehaccp_topbanner3.jpg

Top 5 különleges wellness hotel

 
Összeállításunkba azok a szállodák kerültek, melyek az elsőrangú szolgáltatásaikon felül valamilyen plusz ötletcsokorral rukkoltak elő. Szó lesz hollisztikus kezelésekről, afrikai koncepcióról, élménybirtokról, zen kertről is. 
 
 

Varázslatos afrikai stílusú szálloda Felsőtárkányon egy dogon törzsi faluba kalauzolja el vendégeit, ahol  só rőzse- és afrikai herbárium-kunyhót, só-permetes gőzkabint és uszadék-fából épült szaunát használhatnak a szálloda lakói. A szálloda állandó vendége egy négytagú szurikáta család is. Mentaitalos kávékülönlegesség mellett számos afrikai étel került az étlepra, melyet ősfák között, az erdei teraszon fogyaszthatunk el.

Hotel CARAMELL

Hazánk első holisztikus gyógy- és wellness szállodája Bükkfürdőn a Caramel, ahol több mint 60 hagyományos és újszerű szolgáltatás között találunk ayurvedikus kezeléseket, energiamasszázst, tibeti hangterápiát, kristálymasszázst gömbökkel, reikit, sőt lélekmasszázst is. A szálloda és a szobák belső kialakítása keleties bútorokat, szöveteket és kiegészítőket használ, a tágabb környezetben, az Alpok lábánál számtalan gyalogos, kerékpáros kirándulást tehetünk. Az épületben pedig rengeteg mozgásforma kipróbálható a thai-chitól a chi kungon át egészen a nordic walkingig.

OXYGEN Hotel & ZEN spa

Noszvaj különlegességeként vonul fel listánkon az Oxygen, mely kastélyhotel, wellness hotel és erdei hotel egy fedél alatt, ahol a belső berendezésben az angol ízlésvilág érvényesül sok-sok párnával, hatalmas, kényelmes fotelekkel. A hotel épülete és területe eredetileg  De La Motte családba benősült Gallasy gróf birtoka volt, aki ázsiai körútjairól hozta magával a fürdőzés szeretetét, a  ZEN Spa hangulatot. Létre is hozott a birtokon egy tavat kis hidakkal, fürdőházzal. Hazánk legtisztább levegőjű településén üvegfalú finn szaunát, sókabint, intenzív gőzkamrát, keleti gyógy- és energetizáló masszázsokat, bababarát szolgáltatásokat kaphatunk ezen a különös eklektikával épült helyszínen.

PUCHNER Kastélyszálló és élménybirtok

Bikalon eredetileg Puchner Antal tervei szerint épült kastélyszálló az átépítések során nyerte el historizáló stílusát. A ’90-es évek végén szállóvá alakított kastélyhoz francia stílusú fürdőház épült több élménymedencével és peszgőfürdővel, finn- és infraszaunával, gőzkabinnal, míg az új marokkói fürdőházban ellenáramos úszómedence, mélymerülő szolgálja a vendégek kikapcsolódását. A fürdő szolgáltatások különlegessége a ma-uri masszázs, a Mora és BEMER terápiák. A birtokon és környékén lovagolni, kocsikázni és lovasszánozni is érdemes, hiszen halas tavak, erdők és dombok között kirándulhatunk. 
A kastélyszálló mellett találjuk a középkori tematikával készült, programokban bővelkedő élménybirtokot is.

MESÉS SHIRAZ Hotel

Az Ezeregyéjszaka meséinek hazai helytartója Egerszalókon építette fel csodálatos világát, melyben utazást tehetünk a hammam, a menta tea vagy éppen a vízipipázás rejtelmeiben. Két fürdőházban egymásból nyíló gőzkamrák, zuhanyok, taposó jégkamra, afrikai aroma-, masszázskamra, kerti pezsgőfürdő, sőt, sós úszómedence is kínálja magát, ahol Gyerekeknek külön játszóteret és pancsolókat is találnunk.

 

Forrás: Itthon.hu / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…