Utazás Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-09-25 4 perc átlagos olvasási idő 0 315 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe; a rendezvény során országszerte több mint 150 étterem várja különleges, fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között – közölte az eseményt szervező DiningCity az MTI-vel. Az idei őszi Étterem Hét kínálatában a rekordszámú, több mint 150 étterem között található indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz és spanyol konyha is. Az alkalomra komponált, előnyös árú menüsorok fogásai között glutén-, laktóz- és cukormentes ínyencségek is szerepelnek, de a vegetáriánus vagy vegán vendégek sem maradnak éhesen – olvasható a szervezők közleményében. A tájékoztató szerint a vendéglátóhelyek három árkategóriában, három- vagy négyfogásos menüket ajánlanak: idén a top kategóriában 5900, a prémium kategóriában 7900, míg az exkluzív kategóriában 9900 forinttól kínálják a menüsorokat, szervizdíjjal együtt. A vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet előzetesen bejelentkezni. Mint a közleményben kiemelik, a programban számos olyan étterem szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a száz legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin ajánlással rendelkezik. A fogások megalkotásakor a séfek olyan alapanyagokhoz nyúlnak, mint a homár, a polip, a szarvasgomba, prémium kecskesajt, nyúl, őz, szarvas, vaddisznó, bivaly vagy muflon. A kínálatban megtalálható majd többek között a pho leves, a ramen leves, a báránygerinc, a spanyol véres hurka, a Szent Jakab kagyló, valamint a rákraguval töltött tintahal, az ördöghal, a burgundi csiga vagy a grillezett fürj is. Az Országos Étterem Hét eseményét 2011 óta rendezi meg a szervező DiningCity azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermeket. Az eseményre évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor.MTI/PIxabay2024-ben is indul a #vadateszem kampány Láthatatlan ellenség ellen: fájdalommentes biofilmterápia forradalmasítja a fogápolást The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025 Magyar bajnoka lett az ifjúsági szakács világbajnokságnak Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Kiderült kik a legkedveltebb szakácsok, cukrászok Szegeden! Véget ért az egy hónapig tartó vendéglátós kampány Szegeden, ahol arra kereste a választ …
„Eszem-iszom, dínom-dánom” a Vasúttörténeti Parkban! „Eszem-iszom, dínom-dánom” a Vasúttörténeti Parkban! – Vidéki árakkal és falusi ízekkel érkezik Budapestre a „Disznótoros …