Átólzéig Receptek Töltött káposzta, vagy alföldi nevén szárma Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-20 3 perc átlagos olvasási idő 0 3,675 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Töltött káposzta, vagy alföldi nevén szárma Hozzávalók (4 személyre): 1,2 kg sertés darált hús 0,2 kg darált füstölt szalonna 5 dkg só Ízlés szerint, csombor és kapor 3 dkg kömény 10 dkg fűszerpaprika 10 db babérlevél 0,6 kg rizs 25 dkg vöröshagyma 1,2 kg savanyú káposzta (apró) 1,5 kg savanyú káposzta (leveles) 2 dl tejföl A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd lepirítjuk. A rizsből félig megfőtt párolt rizst készítünk, amit kihűtünk. A darált húst, a kihűlt rizst, a pirított vöröshagymának az egy harmadát, a sót, csombort, kaprot, köményt, a fűszerpaprikának harmadát, és a darált szalonnát összegyúrjuk, majd az ereitől megszabadított savanyú káposzta levelekbe töltjük. Egy lábasba rétegezve beletesszük a maradék vöröshagymát, a savanyú káposzta csíkokat, a megtöltött leveleket, sót, borsot, fűszerpaprikát, babérlevelet, majd kevés lével felengedve, fedő alatt készre főzzük. Tálaláskor kikevert tejföllel meglocsolva tálaljuk. Ez egy hagyományosnak mondható ételnek számít, melyet ugyan főként karácsonykor, de azért az év más időpontjaiban is szívesen fogyasztunk. Ez az étel egyébként hagyományosan erdélyi ételnek számít, de a határaink megváltoztatása által magyar ételnek minősíthetjük. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Kunsági csirke a workshopon 2019. február 4-én a budaörsi Friedmann házban volt a Chef workshop megtartva, melyen a …
Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást, valamint nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, …