Főoldal Hírek Átólzéig Megnyitott a Mézeskalácsváros az Égbolton

Megnyitott a Mézeskalácsváros az Égbolton

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,084
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megnyitott a Mézeskalácsváros az Égbolton

­

Budapest egyik legkedvesebb karácsonyi programját, az idei Mézeskalácsvárost százötvenen építették föl a Bálnában. A kivilágított város az Égbolt című interaktív videoinstalláción áll, 100 m2 alapterületen. A résztvevők önként vállalták a feladatot, szabadidejükben tervezték meg és építették össze házaikat. Bárki, bármit készíthetett, a szervezőknek mindössze egy kérésük volt: minden épület alapanyaga mézeskalácstészta legyen. A városban van mézeskalácsegyetem, templom, lovas szobor, repülőgép, vonat, óratorony, angolkert, múzeum, curlingpálya. A legnagyobb mézeskalácsépület 1,5 m x 70 cm, de vannak olyan házak is, amelyek kicsik, ám aprólékosan kidolgozott részleteikkel, tetejükön kirajzolt csipkékkel, az udvaron berendezett életképekkel tűnnek ki a környezetből.

Az ötödik Mézeskalácsváros az Égboltra épült
Az Égbolt egy interaktív tér, amely egy felhőrendszerből, egy videokamerából és egy projektorokból áll. A szerkezet része egy freskó, melyet Keresztesi Barbara rendhagyó módon a padlóra festett. A szoborra egy kamerát állítottunk és egy projektoron át, ennek megfordított képét küldjük ki a különleges struktúrájú betonfalra. Az installáció együttműködést és önzetlenséget igényel a látogatótól, mert a falra vetített kép csak akkor elevenedik meg, ha valaki rálép a freskóra és bolyongani kezd a felhők között. De önmagát akkor sem láthatja, csak mások élvezhetik, amint ő az egekben jár.
­
A kiállítás ingyenesen látogatható, december 16-tól január 16-ig, 16:00-tól 19:45-ig. Mézeskalácsváros december 24-26-ig, december 31-én és január 1-én zárva tart, de a Közraktár utca felől, az üvegbuborékon át ekkor is látható, mert a várost az ünnepek alatt is kivilágítják.  

 

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …