Főoldal Hírek Átólzéig Megnyitott a Mézeskalácsváros az Égbolton

Megnyitott a Mézeskalácsváros az Égbolton

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,256
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megnyitott a Mézeskalácsváros az Égbolton

­

Budapest egyik legkedvesebb karácsonyi programját, az idei Mézeskalácsvárost százötvenen építették föl a Bálnában. A kivilágított város az Égbolt című interaktív videoinstalláción áll, 100 m2 alapterületen. A résztvevők önként vállalták a feladatot, szabadidejükben tervezték meg és építették össze házaikat. Bárki, bármit készíthetett, a szervezőknek mindössze egy kérésük volt: minden épület alapanyaga mézeskalácstészta legyen. A városban van mézeskalácsegyetem, templom, lovas szobor, repülőgép, vonat, óratorony, angolkert, múzeum, curlingpálya. A legnagyobb mézeskalácsépület 1,5 m x 70 cm, de vannak olyan házak is, amelyek kicsik, ám aprólékosan kidolgozott részleteikkel, tetejükön kirajzolt csipkékkel, az udvaron berendezett életképekkel tűnnek ki a környezetből.

Az ötödik Mézeskalácsváros az Égboltra épült
Az Égbolt egy interaktív tér, amely egy felhőrendszerből, egy videokamerából és egy projektorokból áll. A szerkezet része egy freskó, melyet Keresztesi Barbara rendhagyó módon a padlóra festett. A szoborra egy kamerát állítottunk és egy projektoron át, ennek megfordított képét küldjük ki a különleges struktúrájú betonfalra. Az installáció együttműködést és önzetlenséget igényel a látogatótól, mert a falra vetített kép csak akkor elevenedik meg, ha valaki rálép a freskóra és bolyongani kezd a felhők között. De önmagát akkor sem láthatja, csak mások élvezhetik, amint ő az egekben jár.
­
A kiállítás ingyenesen látogatható, december 16-tól január 16-ig, 16:00-tól 19:45-ig. Mézeskalácsváros december 24-26-ig, december 31-én és január 1-én zárva tart, de a Közraktár utca felől, az üvegbuborékon át ekkor is látható, mert a várost az ünnepek alatt is kivilágítják.  

 

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…