Főoldal Hírek Átólzéig Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

3 perc átlagos olvasási idő
0
883
 ehaccp_topbanner3.jpg

Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

 

Az ünnepek közeledte – habár várjuk a karácsonyt – sokak embernek stresszes időszak. A munkahelyeken az év végi hajrá, otthon a tennivalók sokasága. Ilyenkor felerősödnek a lelki problémák, de nyomasztó lehet a magány is. Minden ötödik ember számára feszültséget jelent a decemberi ünnepi időszak, s ez nagyobb arányban érinti a nőket. A pihenés, az elcsendesedés, az egymásra figyelés háttérbe szorul, helyette az elrontott sütemény, a túlzott költekezés, az utolsó pillanatra hagyott vásárlás okoz stresszt.

Nagy Ágnes szakorvos, életmódszakértő a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hangsúlyozta: csak tudatosan lehet elérni, hogy a stressz ne telepedjen rá az ünnepi készülődésre. Nem kell feltétlenül mindenkinek tökéletesen megfelelni, mindenkit kiszolgálni, egy kis időt a háziasszonyoknak, anyáknak is szánniuk kell magukra. A szakember arról is beszélt, hogy a stressz kezelésére nem feltétlenül gyógyszert javasol, hiszen az elfogyasztott ételek, italok, a mozgás, a tánc is oldja a stresszt.

Kiemelte: a nőknek meg kell tanulniuk, hogy ne vállaljanak mindent magukra, a családban osszák fel a feladatokat. Az ünnepre történő készülődésben segítenek az illatok, az aromaolajok, de a zene is, amelyek áthangolják a szervezetet.

 

OrientPressHírügynökség/Kossuth Rádió/hirado.hu/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…