Főoldal Hírek Átólzéig Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,720
 ehaccp_topbanner3.jpg

Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

 

Az ünnepek közeledte – habár várjuk a karácsonyt – sokak embernek stresszes időszak. A munkahelyeken az év végi hajrá, otthon a tennivalók sokasága. Ilyenkor felerősödnek a lelki problémák, de nyomasztó lehet a magány is. Minden ötödik ember számára feszültséget jelent a decemberi ünnepi időszak, s ez nagyobb arányban érinti a nőket. A pihenés, az elcsendesedés, az egymásra figyelés háttérbe szorul, helyette az elrontott sütemény, a túlzott költekezés, az utolsó pillanatra hagyott vásárlás okoz stresszt.

Nagy Ágnes szakorvos, életmódszakértő a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hangsúlyozta: csak tudatosan lehet elérni, hogy a stressz ne telepedjen rá az ünnepi készülődésre. Nem kell feltétlenül mindenkinek tökéletesen megfelelni, mindenkit kiszolgálni, egy kis időt a háziasszonyoknak, anyáknak is szánniuk kell magukra. A szakember arról is beszélt, hogy a stressz kezelésére nem feltétlenül gyógyszert javasol, hiszen az elfogyasztott ételek, italok, a mozgás, a tánc is oldja a stresszt.

Kiemelte: a nőknek meg kell tanulniuk, hogy ne vállaljanak mindent magukra, a családban osszák fel a feladatokat. Az ünnepre történő készülődésben segítenek az illatok, az aromaolajok, de a zene is, amelyek áthangolják a szervezetet.

 

OrientPressHírügynökség/Kossuth Rádió/hirado.hu/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…