Átólzéig Receptek Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-06-10 3 perc átlagos olvasási idő 0 2,450 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkecomb 2 fej lilahagyma 2 evőkanál étolaj 60 dkg burgonya 3 tojás 4-5 evőkanál liszt 3 dl olaj 1 csokor petrezselyem 1 fej jégsaláta 2 dl majonéz 3 gerezd fokhagyma csipet bors só A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt lehúzzuk róla, majd sózzuk és grillen megsütjük. A bőrt a külső felével kezdjük sütni, lehetőség szerint lesúlyozva, vasalva. A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A jégsalátát felszeleteljük, majd a majonézzel és zúzott fokhagymával összekeverjük. Tálaláskor a tócsnira tesszük a salátát, valamint a megsütött csirkecombot, ezt megismételjük, legfelülre pedig a ropogósra sütött bőrt tálaljuk. Így egy egyszerű, de kimondottan laktató ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A Magyarország étele 2023. – Szamos Mátyás tányérdesszert verseny döntősei Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola, …
Jó úton halad a méz ügye Kiváló eredménnyel zárult a Méz-jelentés szavazása az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságában – jelentette …