Főoldal Hírek Átólzéig Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával

Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
2,414
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkecomb
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 60 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 3 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 dl majonéz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet bors

 

A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt lehúzzuk róla, majd sózzuk és grillen megsütjük. A bőrt a külső felével kezdjük sütni, lehetőség szerint lesúlyozva, vasalva.

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

A jégsalátát felszeleteljük, majd a majonézzel és zúzott fokhagymával összekeverjük.

Tálaláskor a tócsnira tesszük a salátát, valamint a megsütött csirkecombot, ezt  megismételjük, legfelülre pedig a ropogósra sütött bőrt tálaljuk.

 

Így egy egyszerű, de kimondottan laktató ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

 

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Houdini tiszteletére egyedülálló alkalmi bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta

Harry Houdini magyar származású világhírű illuzionista és bűvész születésének 150. évfordu…