Főoldal Hírek Átólzéig Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával

Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,882
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkecomb
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 60 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 3 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 dl majonéz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet bors

 

A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt lehúzzuk róla, majd sózzuk és grillen megsütjük. A bőrt a külső felével kezdjük sütni, lehetőség szerint lesúlyozva, vasalva.

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

A jégsalátát felszeleteljük, majd a majonézzel és zúzott fokhagymával összekeverjük.

Tálaláskor a tócsnira tesszük a salátát, valamint a megsütött csirkecombot, ezt  megismételjük, legfelülre pedig a ropogósra sütött bőrt tálaljuk.

 

Így egy egyszerű, de kimondottan laktató ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

 

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány

A kormány úgy döntött, hogy az iskolákat március 7-től egy hónapra, míg az üzleteket márci…