Főoldal Hírek Átólzéig Top 5 téli kirándulóhely Magyarországon

Top 5 téli kirándulóhely Magyarországon

9 perc átlagos olvasási idő
0
4,214
 ehaccp_topbanner3.jpg

Top 5 téli kirándulóhely Magyarországon

 
Télen hagyjuk hátra a bringát, irány a sípálya, a melegedők, hütték, szánkópályák és a téli erdő! Legjobb célpontjaink lesznek a Kékestető, Mátraszentistván, Bánkút – Lillafüred, Szilvásvárad és a zempléni Magashegy. 
 

Kékestető 

Az ország legmagasabb pontján igazán friss a levegő, kiválóan lehet sielni, szánkózni, nagyokat túrázni. Az egész évben látogatható TV-torony kilátója mellett a Tető étterembena jó mátrai ízek mellé fantasztikus panoráma is jár. Megfelelő hóviszonyok esetén szerdán, pénteken és szombatonként esti-éjszakai sielésre is vállalkozhatunk. A sípálya mellett található He-Do körbár különleges atmoszférájával a szezon egésze alatt izgalmas kikapcsolódást nyújt a téli sportokban megfáradt vendégeknek.  

Mátraszentistván

Aki szeretne megtanulni sielni  vagy a csemetéjét szeretné lécre állítani, annak a mátraszentistváni Sípark síikolája a  legjobb családi téli kiránduló célpont a Mátrában. Összegezve: hóágyúzott sípályák, gyerekfelvonók, játékos síoktatás, hófánkpálya, rönkház étterem és büfé, azaz igazi alpesi hütte feeling az egész család számára.

 

Bánkút és Lillafüred

Bükk – Bánkút, Lillafüred, Bükkszentkereszt. A család minden tagja szerezhet élményeket magának. Bánkúton sípályák és kellemes hegyvidéki fogadó várja a tél szerelmeseit, Lillafüreden a barlangok is látogathatóak télen, és mikor befagy a Hámori-tó, akkor a csúszkálás is indokolt. A Palotaszálló melletti függőkert télen is szép sétáló-kiránduló hely.

Sőt, a Lillafüredi télnek létezik egy extrém olvasata is, amenyiben rászánjuk magunkat a sziklamászásra. Így néz ki: 

TIPP! Mikulás vonat Miskolcról a Lillafüredre  
A kisvonatozás a Mikulás vonaton felejthetetlen élményt nyújthat a kicsiknek – a november 27 és december 17 között naponta háromszor közlekedő kisvonaton, ahol a kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket.

Bükkszentkerszten pedig télen is lehet gyógyteákat vásárolni Gyuri bácsinál, valamint a falu határában érdemes felkeresni a gyógyító köveket és a gyógyító fákat, melyeknek pozitív energiái télen is feltölthetik a szervezetünket.

 

Szilvásvárad

Az országosan is TOP családi kirándulóhely, a szilvásváradi Szalajka-völgy télen is ideális.

TIPP! December 6-án Mikulással és Szilvi gőzössel a Szalajka-völgybe utazhatunk, ahol műsorral és meleg teával várják a gyerekeket. Indulás 10,.30-kor és 11.30kor. Az előzetes tervek szerint a Mikulás vonatát a felújított Szilvi gőzős fogja vontatni. 

Igazi családi program Szilvásváradon, a Szalajka-völgy bejáratától induló 250 méter hosszú gyakorló sípálya, melyyerekeknek, tanulóknak ideális, itt tényleg megtanulható a síelés, a felvonózástól a lesikláson át – külön snowboardparkban – a hódeszkázásig, de a szánkózáshoz is adottak a feltételek. Csak hideg kell, hiszen hóágyú, hótaposó gép képes tökéletes körülményeket tud varázsolni, ráadásul esti, éjszakai sízésre is alkalmas, hiszen kivilágítható. Ez év közepétől Szilvásváradon ingyenes a parkolás, így a sípálya parkolója is.

 

Zemplén Magashegy – Sátoraljaújhely

Kelet-Közép-Európa leghosszabb, 2275 méteres téli-nyári bobpályáját, hófánk pályákat, hóágyúzott sípályarendszert, 1332 méter hosszú libegőt, koripályát és szánkópályát is kipróbálhatunk a Magashegyen.   

A felújított kilátóból a zempléni hegyeket és a Bodrogközt láthatjuk tiszta időben, így télen is érdemes túrákat tennünk a Magyashegyen. 

 

Itthon.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…