Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett csirkemell, hagymás almaraguval

Grillezett csirkemell, hagymás almaraguval

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,600
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett csirkemell, hagymás almaraguval

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 kávéskanál erős paprikakrém
  • 2 evőkanál méz
  • 60 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg vaj
  • csipet bors

 

A csirkemellet szeleteljük, kissé megütögetjük, sózzuk, majd grillen megsütjük. 

Közben elkészítjük a ragut. A durvára vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a szintén durvára vágott hámozott almát, sózzuk, borsozzuk, majd sütőzacskóba tesszük, lezárjuk és sütőben 1 órát sütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, ha megvan vajjal átkeverjük és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A mézet és az erőspaprikakrémet összekeverjük.

Tálaláskor a petrezselymes burgonyára tesszük a megsütött csirkemellet, megkenjük a mézes erős paprikával, mellé pedig a hagymás almaragut tálaljuk.

 

Így egy csípős, de kimondottan ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

 

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Elkészült a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal

Íme a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal     Az ötletgazda…