Átólzéig Receptek Grillezett csirkemell, hagymás almaraguval Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-06-08 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,600 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Grillezett csirkemell, hagymás almaraguval Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg csirkemell 2 fej vöröshagyma 3 db alma 2 evőkanál étolaj 2 kávéskanál erős paprikakrém 2 evőkanál méz 60 dkg burgonya 1 csokor petrezselyem 10 dkg vaj csipet bors só A csirkemellet szeleteljük, kissé megütögetjük, sózzuk, majd grillen megsütjük. Közben elkészítjük a ragut. A durvára vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a szintén durvára vágott hámozott almát, sózzuk, borsozzuk, majd sütőzacskóba tesszük, lezárjuk és sütőben 1 órát sütjük. A burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, ha megvan vajjal átkeverjük és vágott petrezselyemmel megszórjuk. A mézet és az erőspaprikakrémet összekeverjük. Tálaláskor a petrezselymes burgonyára tesszük a megsütött csirkemellet, megkenjük a mézes erős paprikával, mellé pedig a hagymás almaragut tálaljuk. Így egy csípős, de kimondottan ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megnyílt az első nemzetközi gasztronómiai biennálé Lyonban Megnyílt az első nemzetközi gasztronómiai biennálé Lyonban Egy 1,7 kilométer hosszúságú …
Zöld szemlélettel alakítják át a karácsonyi díszkivilágítást Budapesten Új, környezetbarát díszekkel fényesítik Budapest köztereit advent első vasárnapjától – közölte a Budapesti Dísz- …