Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett csirkemell, hagymás almaraguval

Grillezett csirkemell, hagymás almaraguval

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,426
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett csirkemell, hagymás almaraguval

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 kávéskanál erős paprikakrém
  • 2 evőkanál méz
  • 60 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg vaj
  • csipet bors

 

A csirkemellet szeleteljük, kissé megütögetjük, sózzuk, majd grillen megsütjük. 

Közben elkészítjük a ragut. A durvára vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a szintén durvára vágott hámozott almát, sózzuk, borsozzuk, majd sütőzacskóba tesszük, lezárjuk és sütőben 1 órát sütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, ha megvan vajjal átkeverjük és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A mézet és az erőspaprikakrémet összekeverjük.

Tálaláskor a petrezselymes burgonyára tesszük a megsütött csirkemellet, megkenjük a mézes erős paprikával, mellé pedig a hagymás almaragut tálaljuk.

 

Így egy csípős, de kimondottan ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

 

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar házibivaly és gabonával gazdagított Bonduelle zöldségek – Chef workshop

2022. október 3-án rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő …