Főoldal Hírek Átólzéig Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

2 perc átlagos olvasási idő
0
665
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 evőkanál étolaj
  • 30 dkg szalonna
  • 60 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 3 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet bors

 

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

A tejfölt sóval, aprított petrezselyemmel, és zúzott fokhagymával kikeverjük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük.

Tálaláskor a tócsnit rétegezzük, a rétegek közé pedig a kikevert és ízesített tejfölt tesszük, a tetejére pedig a kisütött szalonnakockákat szórjuk.

 

Így egy egyszerű, de kimondottan laktató ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…