Átólzéig Tócsni torony, fokhagymás tejföllel Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-07-07 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,758 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tócsni torony, fokhagymás tejföllel Hozzávalók (4 személyre): 2 evőkanál étolaj 30 dkg szalonna 60 dkg burgonya 3 tojás 4-5 evőkanál liszt 3 dl olaj 1 csokor petrezselyem 2 dl tejföl 3 gerezd fokhagyma csipet bors só A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A tejfölt sóval, aprított petrezselyemmel, és zúzott fokhagymával kikeverjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük. Tálaláskor a tócsnit rétegezzük, a rétegek közé pedig a kikevert és ízesített tejfölt tesszük, a tetejére pedig a kisütött szalonnakockákat szórjuk. Így egy egyszerű, de kimondottan laktató ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Átadták a 2023-as Pro Gastronomia díjakat A Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő …
Télbúcsúztató a Debreceni Állatkertben Február 25-én a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark Állatok farsangja elnevezésű rendezvényén a látogatók …