Főoldal Hírek Átólzéig Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,598
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 evőkanál étolaj
  • 30 dkg szalonna
  • 60 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 3 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet bors

 

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

A tejfölt sóval, aprított petrezselyemmel, és zúzott fokhagymával kikeverjük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük.

Tálaláskor a tócsnit rétegezzük, a rétegek közé pedig a kikevert és ízesített tejfölt tesszük, a tetejére pedig a kisütött szalonnakockákat szórjuk.

 

Így egy egyszerű, de kimondottan laktató ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Új trend a szörppiacon: fókuszban az egészségtudatosság

Egyre divatosabbak a cukormentes üdítők Több generáció is elmondhatja: málna vagy narancss…