Főoldal Hírek Átólzéig Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

2 perc átlagos olvasási idő
0
787
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tócsni torony, fokhagymás tejföllel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 evőkanál étolaj
  • 30 dkg szalonna
  • 60 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 3 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet bors

 

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

A tejfölt sóval, aprított petrezselyemmel, és zúzott fokhagymával kikeverjük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük.

Tálaláskor a tócsnit rétegezzük, a rétegek közé pedig a kikevert és ízesített tejfölt tesszük, a tetejére pedig a kisütött szalonnakockákat szórjuk.

 

Így egy egyszerű, de kimondottan laktató ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

  • Mivel fizessünk, ha külföldre utazunk?

    Készpénzzel vagy bankkártyával? Érdemes átgondolni, mert közel sem biztos, hogy minden hel…
  • Okos árnyékolással a kánikula ellen

    A kora nyári kellemes meleg minden kerttulajdonos kedvét meghozza ahhoz, hogy kialakítsa a…
  • Szünidő, nyár, Diákok, Oldalas magazin

    Nyakunkon a vakáció

    Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és elkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáci…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…