Főoldal Hírek Átólzéig Cukkini burger faszénen sült csirkemellel

Cukkini burger faszénen sült csirkemellel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,567
 ehaccp_topbanner3.jpg

Cukkini burger faszénen sült csirkemellel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 60 dkg cukkini
  • 12 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • ½ fej jégsaláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl extra szűz oliva
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, és faszénparázson megsütjük. A cukkinit a vastag sajtreszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, borsot, és a liszttel elkeverjük. Ha ez megvan, akkor a tócsnihoz hasonlóan forró serpenyőben, vagy rostlapon készre sütjük.

A vöröshagymát szeleteljük, majd besózzuk, és mikor levet eresztett, akkor kicsavarjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt jégsalátához, amit olivával és frissen vágott petrezselyemmel elkeverünk és borssal ízesítünk.

A kisült cukkini pogácsákat, a faszénen sült csirkemell szeleteket, és a kevert salátát rétegezve egymásra tesszük, majd tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Így egy laktató, ugyanakkor ízletes ételt készítettünk, amely elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …