Főoldal Hírek Ajánló Tengerentúli alapanyagok a Séfklub gyűlésén

Tengerentúli alapanyagok a Séfklub gyűlésén

12 perc átlagos olvasási idő
0
1,650
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének őszi ülésszakának első gyűlésére a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor.

 

 

A taggyűlést megelőzően a Séfklub tagjai (12 fő) tesztet írtak, mely PILOT projektként lett kivitelezve, ugyanis arra a jövőben lényegesen többször fog sor kerülni. Ennek oka, hogy az iparágat érintő jogalkotásban, döntéshozatalban és állami intézményekben esetlegesen felmerülő kérdéseket valódi, a gyakorlatban is aktív Séfek válaszolják meg, fokozva ezzel a szakmai realitásokat. Ezzel pedig az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete egy új, gyorsreagálású formát, egyben szolgáltatást vezet be, mely szellemi tőkét együttműködési megállapodások alapján mindenki igénybe is veheti majd a jövőben.

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének szeptember havi workshopján az Amarin Corporation Kft. termékei mutatkoztak be.

 

A Kft. részéről Bődy László elmondta, hogy cégük célja a fejlett amerikai sütőipari és gasztronómiai technológiák hazai megismertetése és terjesztése, az USA több élelmiszeripari cégének közép-európai képviselete. Missziójuk az amerikai élelmiszeripari high-tech eredmények technológiai transzfere, gasztronómiai trendek adaptálása, egyben USA technológiák adaptálása magyar innovatív termelőknek.

 

Az Amarin Kft. közvetlenül az Egyesült Államokból importál autentikus amerikai termékeket a gasztronómia és a sütőipar részére.  Az amerikai technológiai fejlesztések gazdaságosságot, termelékenységet és egyedi minőséget biztosítanak, melyet a hazai partnereik sokasága is igazol.

 

Bődy László elmondta, hogy partnereik minőséget, megbízhatóságot képviselnek a top gasztronómiában, sütőiparban, élelmiszeriparban, akik az állandóság, valamint a kiszámíthatóság miatt választották őket. Ilyen cégek a teljesség igénye nélkül: Leroy, Séf Asztala, Gerbaud, Zing, Kiosk, Gastland.

 

Bemutatta a cégük egyik fő termékét a zsiradékok 3. generációjának nevezett, a felhasználási területre optimalizált tulajdonságokkal bíró

– 40-50-90 órás fritőzolajokat,

– grillező olajat, magas hőtűrőképességgel,

– vajhelyettesítő zsiradékot, valamint a

– vajspray.

 

Ezeken kívül magas minőségű amerikai szószok, öntetek és egyszerű felhasználású desszert alapanyagok (pancake, gofri, cheesecake, brownie, muffin, stb.) kerültek bemutatásra.

http://amarin.hu/

 

A gyűlés kóstolóval, majd a szünet után a szakmai résszel folytatódott.

 

Asztalos István köszöntötte a nyári szünetük után a tagokat, valamint elmondta, hogy a nyári uborkaszezonban a Séfklub nem aludt. Megmutatta a tagoknak a Katolikus Karitászt támogató jótékonysági főzésük során a gyerekektől kapott üzenetet, melyben a gyermekek megköszönték a munkát.

Kitért egy olyan szakmai alapú munkára, amit a tagok a nyáron felkérésre elvégeztek és aminek gyümölcse <amennyiben a jogalkotás is elfogadja> hamarosan mindenki számára érzékelhető lesz. Wágner Péter ezt a munkát az elmúlt 14 év legnagyobb volumenű és jelentőségű átalakításának nevezte.

Elmondta továbbá, hogy két előadásra is felkérést kaptak, nevezetesen Sátoraljaújhelyre és Vácra, ahol a közétkeztetők részére tartottak előadásokat.

Valamint a zánkai Erzsébet táborban való 1800 agagos főzés tapasztalatairól és a visszajelzésekről, az azt követő sajtótájékoztatóról és az egész jelentőségéről is beszélt. Fontosnak nevezte, hogy végre a gyerekek ízlésvilágát is formáló szakmai rendezvény valósulhatott meg a zánkai tábort üzemeltető alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös szervezésben.

 

Elmondta, hogy örömmel látja a sok kommentet <sokszor még ismert emberektől is>, melyeket <tudva, hogy kik a sértettek> valójában a munka visszajelzésének tekint. A tagság egy véleményen volt vele és abszolút támogatásáról biztosította.

 

Megállapodtak, hogy hamarosan meghirdetik a OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny (www.etrendegyesulet.hu/okes), valamint a Magyarország étele 2019. (www.magyarorszagetele.hu) szakácsversenyt is, valamint több olyan programot is melyek egyelőre nem publikusak.

 

Elmondta, hogy az Egyesület a nyár folyamán nagyon sok felkéréssel, lehetőséggel gazdagodott, amihez elengedhetetlen az egyre szélesedő tagság, így továbbra is a mozgósításra kérte a kollégákat.

 

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre került még az ősztől bevezetendő új egyesületi struktúra, valamint a belső szabályzat további szigorítása, melyre a tisztább, átláthatóbb, kiszámíthatóbb jövő miatt van szükség. Ezen felül Moldován Viktorral történt egyeztetését is felvázolta a tagoknak, akik ezt nyitottsággal fogadták, így a program megvalósulásának elvi akadálya így nem létezik.

 

Az elnök véleménye szerint az elmúlt hónapok sikere pedig hatalmas löketet fog adni az egyesület életében, hiszen egyértelműen látható, hogy a szakmai munkát a kormányzat szereplői is fel-, és elismerték. Ennek gyümölcse azonban csak a későbbiekben lesz látható.

 

 

 

A Chefklub workshop, a szokásos időben egy hónap múlva, október első hétfőjén, 1-én folytatódik majd melyre szeretettel várják tagokat.

 

A csatlakozás menetéről ezen a linken informálódhatsz: https://etrendegyesulet.hu/csatlakozas/

 

 

Még több fotó>>>

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Platinalemezzel és nemzetközi dalpremierrel startolt az új supergroup!

Induló zenekar csak álmodhat olyan bámulatos kezdésről, ami a Charme zenekarnak megadatott…