Főoldal Hírek Átólzéig Taggyűlést tartott a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete (VSZOE)

Taggyűlést tartott a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete (VSZOE)

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,219
 ehaccp_topbanner3.jpg

Taggyűlést tartott a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete (VSZOE)

 

A Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete (VSZOE) a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum óbudai épületében tartotta meg első taggyűlését.

A taggyűlésre az egész országból érkeztek a szakoktatók, akik immáron rendes tagjai a fent nevezett, hivatalosan is bejegyzett egyesületnek.

Az VSZOE főként a szakmai oktatás problémáit kívánja orvosolni, annak színvonalát igyekszik emelni, valamint lobbi tevékenységet kíván folytatni a döntéshozatalban, céljai elérése érdekében.

Tóth Gábor

A tegnapi gyűlésen a tagságot Tóth Gábor köszöntötte, aki az Egyesület alelnöke. Ismertette megalakulásuk gyötrelmeit a honi bürokrácia útvesztőjében, majd beszélt eddigi eredményeikről.

„Az érdekvédelem helyett nevezzük inkább értékvédelemnek, amit igyekszünk elérni, mert a szakmában még meglévő, fellelhető értékeket kell, hogy átmentsük az utókor számára!” – fogalmazott elég határozottan Zsolnay Gábor, a VSZOE elnöke.

Zsolnay Gábor

Megköszönte a viszonylag nagy számban jelen lévő oktatók fáradozásait, hogy a hőség ellenére ilyen szép számban megjelentek, valamint ismertette a szakképzés jelen állapotát. Beszélt a vendéglátóipari képzéssel kapcsolatos munkacsoport feladatairól, és a tervezett, hamarosan bevezetésre kerülő mindenkit érintő változásokról.

Ezt követően Erdélyiné Kiss Rita kapott szót, és ismertette a VSZOE cukrászattal kapcsolatos terveit, valamit a www.vszoe.hu –címen, a mai naptól elérhető honlapjukat is bemutatta. Elmondta, hogy hamarosan újabb fejlesztéseket eszközölnek, hogy az oktatási segédleteket, és a hasznos információkat meg tudják a tagjaik között osztani, ezzel is elősegíthessék az oktatás színvonalának emelését.

Erdélyiné Kiss Rita

A tagság elfogadta azt a tervezetet, hogy minden év tavaszán és őszén tartják a mostanihoz hasonló rendezvényüket.

A zárszóban Zsolnay Gábor megkérte a VSZOE tagjait, hogy mostantól aktiválják magukat és minél több oktatót győzzenek meg arról, hogy csatlakozzon kezdeményezésükhöz.

 

A magam és az Oldalas magazin részéről ezúton is köszönöm a meghívást, valamint a finom ebédet. Sok sikert kívánva, bízom benne, hogy a jövőben sikerül kialakítanunk a médiapartnerséget! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…