Főoldal Hírek Utazás A horgászturizmus az egész ország szempontjából fontos

A horgászturizmus az egész ország szempontjából fontos

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,078
 ehaccp_topbanner3.jpg

A horgászturizmus az egész ország szempontjából fontos

 

A Tisza-tó Magyarország vezető ökoturisztikai célpontja, amely elképzelhetetlen a horgászat, a természetjárás, a turizmus, a termálfürdők nélkül és fontos a térség, az egész ország szempontjából – jelentette ki a földművelésügyi miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. pénteki évértékelő rendezvényén Tiszafüred-Tiszaörvényen.

Fazekas Sándor az eseményen hangsúlyozta, hogy más termékekhez hasonlóan a halhús áfáját is célszerű lenne 5 százalékra csökkenteni. A kormány már foglalkozik a kezdeményezéssel, ami az ágazat fehéredését is segítené – fogalmazott. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Tisza-tó Magyarország vezető ökoturisztikai célpontja, amely elképzelhetetlen a horgászat, a természetjárás, a turizmus, a termálfürdők nélkül és fontos a térség, az egész ország szempontjából.

“Mintaszerű, ami a Tisza-tavon történik, sok együttműködő partner odafigyelése is testet ölt ebben” – ismerte el a Sporthorgász Kft. munkáját. Említést tett a vízügyi jellegű munkákról, útfelújításokról, kerékpárút-fejlesztésekről, és felidézte, hogy hamarosan átadják Tiszafüreden az ország legnagyobb kerékpáros centrumát.

A halgazdálkodásból származó állami bevételből mintegy 620 millió forint felhasználására nyílik lehetőség a Tisza-tó térségében. A teendők között amelynek köszönhetően az állomány létszámát 25 százalékkal sikerült csökkenteni tavaly.

Jelezte, szükség van a 100 millió forintos tiszai halélőhely-fejlesztési programhoz hasonló további programokra, továbbá nagy hangsúlyt kell fektetni a fiataloknak szóló táborok gyarapítására, ezt a célt szolgálja a Tiszai-Pecasuli program.

A miniszter tájékoztatott arról is, hogy a nagykunsági birs-és szilvapálinka, mint földrajzi eredetvédett termék levédése folyamatban van és elindult a tiszai halászlé hungarikummá jelölése.

 

kormany.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…