Főoldal Hírek Utazás A horgászturizmus az egész ország szempontjából fontos

A horgászturizmus az egész ország szempontjából fontos

4 perc átlagos olvasási idő
0
829
 ehaccp_topbanner3.jpg

A horgászturizmus az egész ország szempontjából fontos

 

A Tisza-tó Magyarország vezető ökoturisztikai célpontja, amely elképzelhetetlen a horgászat, a természetjárás, a turizmus, a termálfürdők nélkül és fontos a térség, az egész ország szempontjából – jelentette ki a földművelésügyi miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. pénteki évértékelő rendezvényén Tiszafüred-Tiszaörvényen.

Fazekas Sándor az eseményen hangsúlyozta, hogy más termékekhez hasonlóan a halhús áfáját is célszerű lenne 5 százalékra csökkenteni. A kormány már foglalkozik a kezdeményezéssel, ami az ágazat fehéredését is segítené – fogalmazott. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Tisza-tó Magyarország vezető ökoturisztikai célpontja, amely elképzelhetetlen a horgászat, a természetjárás, a turizmus, a termálfürdők nélkül és fontos a térség, az egész ország szempontjából.

“Mintaszerű, ami a Tisza-tavon történik, sok együttműködő partner odafigyelése is testet ölt ebben” – ismerte el a Sporthorgász Kft. munkáját. Említést tett a vízügyi jellegű munkákról, útfelújításokról, kerékpárút-fejlesztésekről, és felidézte, hogy hamarosan átadják Tiszafüreden az ország legnagyobb kerékpáros centrumát.

A halgazdálkodásból származó állami bevételből mintegy 620 millió forint felhasználására nyílik lehetőség a Tisza-tó térségében. A teendők között amelynek köszönhetően az állomány létszámát 25 százalékkal sikerült csökkenteni tavaly.

Jelezte, szükség van a 100 millió forintos tiszai halélőhely-fejlesztési programhoz hasonló további programokra, továbbá nagy hangsúlyt kell fektetni a fiataloknak szóló táborok gyarapítására, ezt a célt szolgálja a Tiszai-Pecasuli program.

A miniszter tájékoztatott arról is, hogy a nagykunsági birs-és szilvapálinka, mint földrajzi eredetvédett termék levédése folyamatban van és elindult a tiszai halászlé hungarikummá jelölése.

 

kormany.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…